Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Mircea Hava: ”Indiscutabil, absenteismul ne-a costat la aceste alegeri şi a lăsat loc de manevră politicienilor care se joacă cu destinul omului de rând”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Chiar dacă Alba a rămas singurul județ ”portocaliu” din țară, după numărul de voturi obținut de PDL la alegerile europarlamentare, rezultatul nu este nici pe departe mulțumitor și nu este comentat ca o victorie a democrat-liberalilor din județ. Lucru acceptat chiar de președintele local, Mircea Hava, care pune câștigul ”la limită” pe seama absenteismului la vot ceea ce, indirect, ar putea însemna recunoașterea faptului că PDL Alba nu a reușit să-și mobilizeze cum se cuvine electoratul.

Anul politic 2014 este o expoziţie de evenimente a căror semnificaţie a ajuns, în prezent, la un tablou anticipat de mulţi, care a surprins România şi întreaga Europă. Mă bucur că la nivel european adevărata victorie este a dreptei prin reprezentanţii PPE, într-un context în care adevăratele teme europene în această campanie au lipsit şi foarte mulţi politicieni s-au folosit de spaimele şi temerile generate de criză, de nesiguranţă oamenilor oferindu-le iluzii şi promisiuni fără nicio acoperire.

Am receptat pozitiv sugestia unui lider al dreptei din România, care a sugerat viitorilor parlamentari liberali o afiliere la grupul PPE. Acest fapt denotă cu certitudine nevoia de unitate a celor care au soluţii pentru ieşirea din impas a României şi a Europei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Judeţul Alba şi Alba Iulia au avut noţiunea de vocaţie europeană nu doar în discursul public ci în tot ceea ce s-a făcut în Alba. Indiscutabil absenteismul ne-a costat la aceste alegeri şi a lăsat loc de manevră politicienilor care se joacă cu destinul omului de rând, promițându-i mult şi oferindu-i puţin.

Suntem datori să privim cu înţelepciune şi chibzuinţă reaşezarea dreptei pe harta politică a României, acolo unde îi este locul. Experienţa politică şi administrativă acumulată în ultimii ani mă ajută să trag câteva concluzii  pe care consider că sunt dator a le comunica celor pe care i-am slujit în acest timp. Dreapta trebui unită, dar nu oricum. Nu în jurul unor politicieni care nu au încrederea populaţiei, a căror insistenţa de a fi în fruntea unor formaţiuni politice devine jignitoare pentru români. Actuala cultură politică a demonstrat că în România alianţele nu au făcut nimic pentru ţara şi s-au destrămat imediat după atingerea scopului de a fi la putere. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple! Dreapta politică românească trebuie să lase orgoliile celor care conduc frânturi de partide, să se consolideze în jurul celor care au încrederea populaţiei, oameni care se regăsesc în realizări şi obiective îndeplinite. E clar că unitatea dreptei trebuie să se întâmple. Altfel, viaţa celor care muncesc, a celor care fac ceva în ţara asta, va fi condusă de politicieni a căror performanta electorală sta doar în veniturile asistaţilor sociali.

Corupţia generalizată, lipsa statului de drept, îndepărtarea de dezvoltarea economică reală, supunerea presei şi a libertăţilor, sunt câteva din ingredientele reţetei politice a PSD. Depinde de noi dacă ţara va fi acaparată cu totul sau vom face ceva pentru a putea privi în ochi generaţiile următoare”, a spus președintele PDL Alba, Mircea Hava.

Reamintim că potrivit rezultatelor centralizate la Biroul Electoral Județean, PDL a reușit să obțină cu doar 73 de voturi mai mult decât Alianța PSD-UNPR-PC, principalul contracandidat, în ciuda deciziei liderilor partidului de a-l așeza pe lista de candidați (chiar dacă pe o poziție neeligibilă), pe președintele PDL Alba, Mircea Hava, cu scopul recunoscut de a constitui o ”locomotivă electorală” pentru susținătorii din județ.

Chiar dacă, oficial, democrat-liberalii din Alba consideră că aceste alegeri nu au avut o miză importantă la nivel local, iar rezultatul (având în vedere prezența scăzută la vot) nu reprezintă locul real pe care Mircea Hava și PDL Alba îl au în opțiunile alegătorilor, cu siguranță această ”victorie chinuită” constituie un semnal de alarmă în interiorul organizației.

Cel mai probabil, după analiza ce se va efectua în Biroul Politic Județean, se vor ”trasa liniile” pe care democrat-liberalii din Alba să le urmeze pentru a recâștiga terenul pierdut, ținând cont de faptul că nu au foarte mult timp la dispoziție până la începerea pregătirilor pentru alegerile din toamnă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

România, într-un top al celor mai sărace țări din Uniunea Europeană, realizat de o publicație germană. Care au fost criteriile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
România, într-un top al celor mai sărace țări din Uniunea Europeană, realizat de o publicație germană. Care au fost criteriile

O publicație germană a realizat un top al celor mai sărace țări din Uniunea Europeană, ținând cont de PIB și valoarea de cumpărare, printre care se află și România.

ziua-internationala-a-eradicarii-saraciei001.jpg

Astfel, România se află în top 10 cele mai sărace țări din UE, potrivit publicației germane Handelsblatt.

Elit - Gustul Desăvârșit

Produsul intern brut (PIB) e un indicator al bogăției unei țări, iar în cadrul UE se pot compara între ele standardele puterii de cumpărare și, astfel, se poate stabili o ierarhie.

De indată ce a intrat în vigoare Tratatul de la Maastricht – cel ce reglementează cooperarea între ţări în domenii cum ar fi politica externă, politica de securitate, justiţia şi internele -, la 1 ianuarie 1993 un număr de 12 ţări s-au unit formând UE. Printre ele se aflau și Franța, Germania și Regatul Unit, cea din urmă părăsind UE la 31 ianuarie 2022. Numărul statelor membre a ajuns în momentul de față la 27.

Valoarea tuturor bunurilor materiale și serviciilor fiecărei țări în decursul unui determină PIB-ul țării respective. E un indicator al bogăției unei țări. Ca să poată fi cumparat PIB-ul fiecărei țări, UE folosește o valută fictivă unitară. Astfel, valoarea PIB-ului pe persoană nu se calculează în euro, ci în standardul puterii de cumpărare (KKS), menit să egaleze diferențele de nivel ale prețurilor.

TOP 10 cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană:

LOC ŢARĂ PIB PE CAP DE LOCUITOR ÎN PPS

1. Bulgaria 55

2. Grecia 65

3. Slovacia 68

4. Croația 70

5. Letonia 71

6. România 73

7. Portugalia 74

8. Ungaria 76

9. Polonia 77

10. Spania 84


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

INCENDIU la Câmpeni: 60 de metri pătrați de deșeuri au fost cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii cu o autospecială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
INCENDIU la Câmpeni: 60 de metri pătrați de deșeuri au fost cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii cu o autospecială

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de 15 august, în localitatea Câmpeni, pe strada Gării.

Din primele informații este vorba despre deșeuri nepericuloase, care ard pe o suprafață de 60 de metri pătrați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Stația de pompieri Câmpeni a intervit pentru localizarea și stingerea flăcărilor.

În cadrul intervenției a fost alocată o autospecială pentru stingere cu apă și spumă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la Ighiu: O locuință a izbucnit în flăcări. Intervin pompierii cu două autospecialele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
INCENDIU la Ighiu: O locuință a izbucnit în flăcări. Intervin pompierii cu două autospecialele

Detașamentul de pompieri Alba Iulia în cooperare cu SVSU Ighiu intervin pentru localizarea și stingerea unui incendiu în loc. Ighiu.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul intervenției au fost alocate două autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru prim ajutor.

UPDATE: Incendiu lichidat. A ars o porțiune din acoperiș locuinței, aceasta fiind lovită de fulger.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea