Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava: ”Indiscutabil, absenteismul ne-a costat la aceste alegeri şi a lăsat loc de manevră politicienilor care se joacă cu destinul omului de rând”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar dacă Alba a rămas singurul județ ”portocaliu” din țară, după numărul de voturi obținut de PDL la alegerile europarlamentare, rezultatul nu este nici pe departe mulțumitor și nu este comentat ca o victorie a democrat-liberalilor din județ. Lucru acceptat chiar de președintele local, Mircea Hava, care pune câștigul ”la limită” pe seama absenteismului la vot ceea ce, indirect, ar putea însemna recunoașterea faptului că PDL Alba nu a reușit să-și mobilizeze cum se cuvine electoratul.

Anul politic 2014 este o expoziţie de evenimente a căror semnificaţie a ajuns, în prezent, la un tablou anticipat de mulţi, care a surprins România şi întreaga Europă. Mă bucur că la nivel european adevărata victorie este a dreptei prin reprezentanţii PPE, într-un context în care adevăratele teme europene în această campanie au lipsit şi foarte mulţi politicieni s-au folosit de spaimele şi temerile generate de criză, de nesiguranţă oamenilor oferindu-le iluzii şi promisiuni fără nicio acoperire.

Am receptat pozitiv sugestia unui lider al dreptei din România, care a sugerat viitorilor parlamentari liberali o afiliere la grupul PPE. Acest fapt denotă cu certitudine nevoia de unitate a celor care au soluţii pentru ieşirea din impas a României şi a Europei.

Judeţul Alba şi Alba Iulia au avut noţiunea de vocaţie europeană nu doar în discursul public ci în tot ceea ce s-a făcut în Alba. Indiscutabil absenteismul ne-a costat la aceste alegeri şi a lăsat loc de manevră politicienilor care se joacă cu destinul omului de rând, promițându-i mult şi oferindu-i puţin.

Suntem datori să privim cu înţelepciune şi chibzuinţă reaşezarea dreptei pe harta politică a României, acolo unde îi este locul. Experienţa politică şi administrativă acumulată în ultimii ani mă ajută să trag câteva concluzii  pe care consider că sunt dator a le comunica celor pe care i-am slujit în acest timp. Dreapta trebui unită, dar nu oricum. Nu în jurul unor politicieni care nu au încrederea populaţiei, a căror insistenţa de a fi în fruntea unor formaţiuni politice devine jignitoare pentru români. Actuala cultură politică a demonstrat că în România alianţele nu au făcut nimic pentru ţara şi s-au destrămat imediat după atingerea scopului de a fi la putere. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple! Dreapta politică românească trebuie să lase orgoliile celor care conduc frânturi de partide, să se consolideze în jurul celor care au încrederea populaţiei, oameni care se regăsesc în realizări şi obiective îndeplinite. E clar că unitatea dreptei trebuie să se întâmple. Altfel, viaţa celor care muncesc, a celor care fac ceva în ţara asta, va fi condusă de politicieni a căror performanta electorală sta doar în veniturile asistaţilor sociali.

Corupţia generalizată, lipsa statului de drept, îndepărtarea de dezvoltarea economică reală, supunerea presei şi a libertăţilor, sunt câteva din ingredientele reţetei politice a PSD. Depinde de noi dacă ţara va fi acaparată cu totul sau vom face ceva pentru a putea privi în ochi generaţiile următoare”, a spus președintele PDL Alba, Mircea Hava.

Reamintim că potrivit rezultatelor centralizate la Biroul Electoral Județean, PDL a reușit să obțină cu doar 73 de voturi mai mult decât Alianța PSD-UNPR-PC, principalul contracandidat, în ciuda deciziei liderilor partidului de a-l așeza pe lista de candidați (chiar dacă pe o poziție neeligibilă), pe președintele PDL Alba, Mircea Hava, cu scopul recunoscut de a constitui o ”locomotivă electorală” pentru susținătorii din județ.

Chiar dacă, oficial, democrat-liberalii din Alba consideră că aceste alegeri nu au avut o miză importantă la nivel local, iar rezultatul (având în vedere prezența scăzută la vot) nu reprezintă locul real pe care Mircea Hava și PDL Alba îl au în opțiunile alegătorilor, cu siguranță această ”victorie chinuită” constituie un semnal de alarmă în interiorul organizației.

Cel mai probabil, după analiza ce se va efectua în Biroul Politic Județean, se vor ”trasa liniile” pe care democrat-liberalii din Alba să le urmeze pentru a recâștiga terenul pierdut, ținând cont de faptul că nu au foarte mult timp la dispoziție până la începerea pregătirilor pentru alegerile din toamnă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea