Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Mircea Hava: ”Deviza consilierilor locali ai PNL Alba – Atacăm, deci existăm!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acestă reinterpretare demnă de compasiune după o butadă înţeleaptă – „cuget, deci exist!” ar putea fi reducerea până aproape la absurd a unei stări de fapt la început de an, aici în Alba Iulia. Decizia guvernului Ponta de a majora taxele şi impozitele locale, adoptată de Consiliul Local Alba Iulia în prima şedinţă din acest an, aflăm că va fi atacată, cel puţin declarativ, tocmai de unul dintre consilieri.

Simone Albani, membru PNL şi, deci, responsabil mai mult sau mai puţin direct, de decizia luată de Guvern de indexare a taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei ultimilor trei ani, spune că va ataca în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local din care el însuşi face parte. E drept ca n-a votat-o, însă atitudinea aceasta e deja clasică, nu mai miră şi nu mai impresionează pe nimeni, PNL, deşi la Putere pe plan naţional, alegând să facă la Alba Iulia o opoziţie pur haotică şi deloc constructivă. Într-un derapaj socialisto-populist (de înţeles doar în campanie electorală, nu atunci când spui că eşti responsabil pentru soarta oraşului care te-a ales) care nu s-a regăsit şi probabil nu se va regăsi niciodată în doctrina şi viziunea partidului pe care-l reprezintă, amintind mai degrabă de Mussolini decât de Brătianu, Simone Albani s-a hotărât să facă un exerciţiu de imagine care să-l mai scoată din “dolce far niente”-ul sărbătorilor trecute, în special şi al vieţii mult prea liniştite, în general.

Cel mai la îndemână subiect găsit au fost impozitele şi taxele locale. Principiul, la rândul lui, a fost unul simplist: le-am mărit, că aşa s-a ordonat de la centru, atacăm hotărârea pentru că aşa ni se dictează de la nivel local. Oricine altcineva, orice altceva dar nu conştiinţa. Ce nu a înţeles Simone Albani, deşi la şedinţa extraordinară din 7 ianuarie s-a explicat clar, într-o limbă română impecabilă este că municipalitatea din Alba Iulia nu a făcut altceva decât să respecte o decizie a Guvernului liberal-socialist. Dincolo de acest aspect, Alba Iulia este prima răspunzătoare de felul în care îşi administrează viitorul, fără să aştepte mila nimănui, iar decizia de majorare a impozitelor şi taxelor locale, este un instrument care poate ajuta la dezvoltarea oraşului sau măcar la menţinerea lui în trendul ascendent din ultimii ani.

De altfel şi premierul Victor Ponta a atras atenţia că indexarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei este singura soluţie pe care comunităţile o au la îndemână pentru a putea face faţă cheltuielilor curente cu întreţinerea unui oraş, dar şi pentru investiţiile cerute de cetăţeni. Guvernul, a spus premierul, nu va mai veni să ajute comunităţile care nu se descurcă cu banii pentru că are alte cheltuieli, dar şi pentru că nu este deacord cu deciziile populiste şi nerealiste ale unora dintre aleşi. Simone Albani se pare că aude doar ce vrea! Sau poate crede că premierul vorbeşte prostii, că doar e pesedist, nu liberal! Mai mult, el şi colegul său Gabriel Pleşa nu înţeleg diferenţa dintre indexarea cu rata inflaţiei şi prevederea legislativă care acordă consiliilor locale libertatea de a majora sau reduce nivelul taxelor cu până la 20 de procente. Sunt două lucruri diferite pe care, aşa vedem, cei doi responsabili consilieri locali liberali nu le cunosc!

Halal pregătire pentru conducerea destinelor oraşului nostru! Să ne ferească Dumnezeu! Dacă însă cunosc că avem de-a face cu două lucruri diferite, dar le încurcă voit pentru a obţine şi pe mai departe simpatia albaiulienilor, le bat obrazul şi le reamintesc că vremea campaniei electorale a trecut. Acum e vremea să arate că ştiu decide responsabil. Dar ei ne dau doar circ.

Şi aş mai adăuga ceva, şi consilierii locali din Aiud au indexat taxele şi impozitele cu 16,05 la sută. Liberalii de acolo nu strigă deloc. Poate pentru că primarul lor este şi el liberal?

Mircea Hava


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea