Mircea Hava, despre parcările cu plată din Alba Iulia: Nimeni nu dorește să omoare pe cineva. Se fac pentru a ordona

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, vineri, întrebat fiind despre parcările cu plată, că acestea nu se fac pentru câștigul primăriei, ci pentru a realiza un lucru civilizat, ordonat.

”Dacă se spunea că parcarea este între 0 și 12 bani, nimeni nu spunea că e prea puțin, veniți cu mai mult. Nimeni nu dorește să omoare pe cineva”, a spus Mircea Hava, vineri, la radio Unirea FM.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Primarul a fost solicitat să comenteze acest subiect întrucât sunt oameni care susțin că parcările în Alba Iulia vor fi mai scumpe decât în Sibiu sau Cluj-Napoca.

Hava a spus că până în prezent nu a fost cazul ca parcările să fie cu plată.

”Parcarea nu se face cu bani pentru a câștiga de acolo, cred că vom cheltui mai mult. Ea se face cu bani pentru a ordona”, a mai spus Hava.

Până în data de 1 august, Primăria municipiului Alba Iulia așteaptă observații și sugestii pe marginea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată din municipiu, aflat în consultare publică.

Din raportul de specialitate înțelegem că, după modelul implementat de alte orașe, sistemul de plată va fi posibil prin: SMS, tichete răzuibile sau alte modalități de plată interconectate cu un sistem informatic.

Prin urmare, nu va exista operatorul uman pentru încasare, astfel că s-a eliminat și posibilitatea efectuărilor de încasări în nume propriu, fără eliberarea unui bon forfetar.

Dacă regulamentul va fi aprobat în forma propusă, pentru zona 0, adică parcările din zona Cetății Alba Carolina, o oră de parcare va fi taxată, potrivit documentului, cu 4 lei pentru autoturisme și 20 de lei pentru autocare, în zona 1, adică în centru și cartierul Cetate, ora de parcare va costa 2 lei, iar în zona 2, străzile care au mai rămas din centru și cartierul Cetate, pentru o oră de parcare vom achita 1 leu.

De asemenea, va exista posibilitatea achiziționării unui abonament, pentru persoanele fizice, cu 100 de lei pe lună, iar pentru persoanele juridice – 200 de lei pe lună, ba chiar și un abonament transmisibil, pentru persoanele fizice, de 150 de lei pe lună, iar pentru cele juridice, de 300 de lei.

Persoanele juridice pot să închirieze locul de parcare dacă plătesc 350 de lei pe lună în zona 0, 300 de lei pe lună în zona 1 sau 250 de lei lunar în zona 2.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

POP LIVIU-CORNELIU 20 iulie 2018 at 22:38

Toți proprietarii de apartamente au avut dreptul să plătească un abonament de 100 de lei +TVA pe an pentru un loc de parcare GARANTAT în fața blocului. În schimb, conform viitoarei Hotărâri de Consiliu Local, noi, locatarii din blocul sediului BRD și IMPOZITELOR LOCALE nu vom avea această garanție, deoarece suntem considerați zonă ultracentrală. De fapt, noi nu avem dreptul să parcăm nicăieri, pentru că alte zone de parcare sunt revendicate de ceilalți locatari din zonă. Și chiar în schimbul achitării sumei uriașe care ar reprezenta abonamentul nostru pe un an de zile, nu am avea GARANTAT NICIUN LOC DE PARCARE DIN FAȚA BLOCULUI, așa cum au ceilalți locatari din municipiu. Nu prea e rentabil să ai autoturism dacă te-a pus necuratul să locuiești aici!

Comentariile sunt oprite