Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mircea Hava: ”Ameninţările şi balivernele nu vă ascund incompetenţa, domnilor liberali!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar mă întrebam cât mai durează până când trompeta PNL-ului o să-şi facă din nou auzit sunet spart. Cine este trompeta? Deşi nu are curajul propriilor opinii este uşor de identificat sub mantia atotcuprinzătoare a “Biroului de presă al PNL Alba”. Este vorba despre Florin Roman de curând promovat purtător de cuvânt.

Temele comunicatului sunt aceleaşi. O supă reâncălzită în care sunt acuzat că din pricina mea Alba Iulia nu are şanse prea mari să devină capitala regiunii Centru. Oare chiar aşa să fie? Sau mai degrabă, trompeta PNL-ului a primit misiunea de a ascunde târgul dintre liderii PNL Alba şi Klaus Johannis pe care l-au primit sâmbătă la Alba Iulia numai lapte şi miere şi în faţa căruia n-au cârtit atunci când le-a spus franc să-şi ia gândul că Alba va primi ceva de la PNL în materie de regionalizare.

Sigur că populaţia taxează astfel de atitudini şi de aceea ele trebuie camuflate arătând cu degetul spre altcineva. Însă Florin Roman, alături de partenerii de coaliţie, a ştiut cu mult timp în urmă care va fi soarta regiunii şi au admis în spatele uşilor închise capitularea în lupta pentru ca Alba Iulia să devină capitală de regiune.

Ce i-a mai rămas de făcut? Propaganda! În care trunchiezi, minţi, manipulezi cu un dispreţ total faţă de adevăr, doar pentru a acoperi neputinţa de a te impune în propria mişcare politică. Este impresionant ciclul amintirilor pe care le are vis a vis de anumite obiective de investiţii din oraş abandonate de guvernul USL şi pentru care domnul Roman a “intervenit”. Da, a intervenit! Să fie oprite, suspendate, amânate până când oamenii ar putea uita cine le-a demarat, ca apoi, printr-o manevră meschină să şi le poată atribui.

Mai mult, trompeta PNL-ului îşi permite să mă ameninţe. Cum altfel pot interpreta afirmaţia că eu aş fi dat semnale prietenoase actualei puteri (sau unei părţi a ei) pentru că mă tem de dosarele de la DNA dar, citez din comunicat “Numai că o veche vorbă românească zice că de ce ţi-e frică, nu scapi!”. Este sau nu aceasta o ameninţare? Mie nu mi-e frică pentru că nu am greşit cu nimic. Se va dovedi, iar singurii în măsură să aprecieze asta sunt cei puşi să o facă, nu un politician care ar putea susţine o teză de doctorat cu tema “Minciună şi ipocrizie”. Dar comunicatul PNL lasă să se înţeleagă că vor avea ei grijă să “nu scap”.

N-am să vorbesc despre realizările din Cetate, dar trompeta PNL-ului îmi aruncă iar mie în cârca Bazinul Olimpic uitând câtă “carieră” politică a încercat să-şi facă pe această temă promiţându-le albaiulienilor că odată ce-l vor alege pe el şi pe ai lui mintenaş se vor scălda la bazin. Ei uite că stau de 11 luni la Putere şi nu numai că bani în plus nu s-au dat, ba s-au tăiat. Toţi. Aceasta este adevărata faţă a PNL Alba a promisiunilor lor, a potenţei sau mai degrabă a impotenţei şi incompetenţei. Şi pentru ca oamenii să nu se prindă îmi auncă mie în faţă ce nu am făcut. Dar să-mi spună mie trompeta PNL-ului ce oraş din lumea asta are toate străzile asfaltate, unde există apă potabilă pe fiecare stradă şi, mai ales, care sunt realizările marca PNL în orice domeniu, spre beneficiul albaiulienilor?

Urzeala tronurilor regionalizării se poartă în USL domnule Roman, iar acest lucru este înţeles de electoratul competent. Şi se va face nu pornind de la înţelesul omului de rând. E mai simplu să pui verdicte, decât să echilibrezi situaţia politică realizând un dialog constructiv cu toate partidele, în folosul celor pe care îi reprezinţi. Noroc că domnul Roman nu era prin niciun partid atunci când la Alba Iulia, prin colaborarea cu persoane care înţeleg politica la un nivel mult mai înalt decât el, Ioan Rus sau Simion Creţu, erau aduse aici instituţi importante ca Universitatea “! Decembrie 1918” sau ADR Centru.

Cu politicieni ca Roman nu le-am fi avut! Implicarea domnului Roman în viaţa albaiulienilor şi a judeţului e una fără stres, din tastatura calculatorului sau a telefonului, de unde repară drumuri fără să toarne asfalt, face donaţii fără să primenească pe nimeni, însufleţeşte fără să aibă nimic în suflet, dovedeşte câte poţi face într-o zi fără să faci nimic, garantează farse politice, dă mâna cu vip-uri de Bucureşti etc.

Asta e tot ce poate domnul Roman. Un consum de “online”, confidenţe cu iz de îndoctrinare, a căror singură legătură cu realitatea este modernitatea instrumentului folosit. Sugerăm un refresh izbitor, prin care domnului Roman să i se schimbe screen saver-ul păstrând proporţiile cuvenite realităţii în care trăiesc românii: sărăcie, impozite şi taxe mărite, investiții curmate etc.

Mircea Hava, preşedintele PDL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea