Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Dușa, la Alba Iulia: Peste 300 de ofițeri pregătiți în România activează în structuri NATO și UE

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 300 de ofițeri pregătiți în instituțiile de învățământ din România activează în comandamente sau structuri de conducere ale NATO și ale organismelor militare ale UE, a spus, joi, la Alba Iulia, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Mircea Dusa, la Alba Iulia181”Foarte mulți tineri pregătiți în instituțiile noastre de învățământ (…) activează la organismele NATO, la organismele UE. Peste 300 de ofițeri sunt, în momentul de față, în comandamente sau structuri de conducere ale NATO și ale organismelor militare ale Uniunii Europene”, a spus Mircea Dușa.

Ministrul a spus că cele trei licee militare se află în top la nivel național, precizând că, la examenul de Bacalaureat, se înregistrează o promovabilitate de aproape 100 la sută.

La Colegiul Militar din Alba Iulia, în acest an școlar, toți cei 109 elevi au promovat clasa a XII-a, mediile de absolvire fiind cuprinse între 9,74 și 7,50, a precizat colonelul Marcel Domșa.

”Tinerii formați în aceste licee au devenit militari deosebiți, ofițeri, generali și sunt reprezentați astăzi în conducerea Statului Major General, dar și în conducerea statelor majore ale categoriilor de forțe”, a precizat ministrul Apărării.

Ministrul Mircea Dușa a participat la festivitatea de încheiere a anului școlar 2014-2015 a Colegiului ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și a premiat cei mai buni elevi de clasele IX-XII.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea