Mircea Bîcu (PSD) a fost prins copiind la examenul pentru șefia DSVSA Alba, susținut la sediul ANFP
Vă anunțam în urmă cu câteva zile că social-democratul Mircea Bîcu din Alba Iulia urmează să ajungă la conducerea Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba, în funcția de director executiv adjunct.
Bîcu a fost singurul candidat înscris pentru acest post la concursul organizat joi, 28 martie de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).
Și când calea spre funcția de adjunct al DSVSA Alba părea liberă pentru medicul veterinar din Sebeș, iată că a venit și surpriza. Potrivit ANFP, candidatul Mircea Severus Bîcu a fost prins în timpul examenului la proba scrisă folosind surse de consultare, cu alte cuvinte a fost prins copiind.
Asfel, potrivit aliniatului 7 și 8 al Articolului 53 din H.G. 611/2008, lucrarea candidatului a fost anulată, urmând să fie reluată procedura pentru acest concurs. Conform regulamentului Mircea Bîcu se poate înscrie din nou la următorul concurs.
Membrul PSD a ocupat în trecut funcția de director coordonator al Unității de Ameliorare si Reproducție în Zootehnie Sebeș.
Se pare că selecția candidaților și concursurile organizate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici nu mai sunt doar simple formalități. Chiar dacă, deși nu recunosc oficial, partidele politice își desemnează și își susțin reprezentanții pentru ocuparea funcțiilor de conducere la instituțiile deconcentrate, iată că, evaluarea profesională a acestora pare să se facă cu adevărat. Exemple elocvente în acest sens sunt cel al liberalului Nicolae Sântimbrean care a picat cu nota 1,99 la proba scrisă a examenului pentru șefia POS DRU Centru cu sediul la Alba Iulia și acum, cel al colegului său de coaliție, social-democratul Mircea Bîcu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 iulie – Ziua Mondială a Creierului Ziua Mondială a Creierului se celebrează la nivel internațional la 22 iulie, această zi fiind sărbătorită prima dată în 2014. Potrivit site-ului www.wfneurology.org/world-brain-day-2016, Federația Mondială de Neurologie (WFN), inițiatorul acestui eveniment, atrage atenția asupra importanței pe care o au sănătatea creierului și prevenirea afecțiunilor neurologice și dedică ediția […]
De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie
De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie Clopotele din bisericile catolice bat în întreaga lume în fiecare zi, la ora 12.00. Acest lucru se întâmplă neîntrerupt de peste cinci sute de ani şi are o legătură directă […]
22 iulie 1946: A fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) Pe 22 iulie 1946 a fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), instituţie specializată a Naţiunilor Unite, cu sediul la Geneva; funcţionează, efectiv, de la 7 aprilie 1948 (România este membru al OMS din 1948). OMS „Organizația Mondială a Sănătății” (sau WHO – acronimul […]