Rămâi conectat

Curier Județean

Minvest Deva, partea română din proiectul “Roșia Montană”, prinsă cu rochii, poșete și țigări de 20.000 de euro decontați din bani publici

Publicat

în

Trai, neneacă, pe banii statului! Societatea care reprezintă statul român în Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), societatea care deține licența de exploatare a zăcămintelor de aur și argint din Roșia Montană, prinsă cu rochii, rujuri, poșete și țigări de 20.000 de euro decontați din bani publici!

Curtea de Conturi a descoperit nereguli grave în contabilitatea companiei Minvest Deva. Societatea de stat Minvest Deva este acționarul minoritar al societatății Roșia Montană Gold Corporation, cu 18,2 la sută din acțiunile companiei canadiene-române, asociere în care reprezintă interesele întregului popor român.

Cât de bine le reprezintă ne-ar putea spune însuși fostul director general, Ladislau Farcaş, care împreună cu angajați ai societății au decontat în doar două luni bonuri fiscale în valoare de aproximativ 80 de mii de lei. Actuala conducere a companiei estimează un prejudiciu mult mai mare pentru perioada în care Minvest era condusă de Farcaş.

Electrica Furnizare Discount

Inspectorii Curţii de Conturi şi actuala conducere a Minvest Deva au descoperit în urma verificărilor achiziţiilor efectuate prin casieria companiei, că în primele două luni ale lui 2012, la casieria companiei erau decontate zilnic bonuri de cumpărături cu valori cuprinse între două şi patru mii de lei. Prejudiciul este evaluat la circa 80 de mii de lei.

Roşii, detergenţi, carne, cartuşe de ţigări, rochii şi orice alte produse care se găsesc pe rafturile unui hypermarket au fost decontate din bugetul companiei. Mai precis, bonurile decontate figurau ca fiind emise, în proporţie de 90 de la sută, de un cunoscut centru comercial din Deva.

„Prima dată nu mi-a venit să cred. Am constatat că în perioada ianuarie – februarie 2012, când compania trecea prin cele mai grele momente şi nu s-au plătit salarii, rate pentru leasing etc., în fiecare zi se făcea o delapidare. 20 – 40 de milioane de lei vechi erau scoşi din companie şi acoperiţi cu bonuri pe care figurau tot felul de produse, numai cele din activitatea companiei nu (…) Decontările erau semnate de toată lumea, de la casier la auditor şi contabil şef, şi erau aprobate şi de directorul general al unităţii. Sumele mi se par foarte mari şi cred că a fost un sistem foarte bine pus la punct. Minvest nu este o societate care să aibă atâţia bani în casierie. Erau scoşi în fiecare zi bani din bancă, pe baza unui cec. Cu banii respectivi era alimentată casieria şi ulterior se făceau decontările (…) Nu am ajuns la 2011, dar din ce au spus angajaţii, acelaşi lucru s-a întâmplat şi atunci”, a declarat luni pentru cotidianul “Glasul Hunedoarei” actualul director al Minvest Deva, Daniel Andronache.

Acționarul minoritar în cadrul SC “Roșia Montană Gold Corporation”, ce deține licența de exploatare a zăcămintelor de aur și argint de la Roșia Montană, este în procedură de insolvență  anunța Florin Roman, vicepreședintele Consiliului județean Alba, în urmă cu câteva săptămâni. “Astfel, în urma acestei proceduri există pericolul ca cele 19,3 % din acțiunile deținute de statul român prin societatea Minvest Deva, să fie pierdute sau disipate. În această situație, statul ar rămâne practic fără beneficii directe în cazul în care RMGC ar primi OK-ul pentru începerea exploatării zăcămintelor”, preciza Roman.

Propunerea înaintată de acesta Ministerului Economiei este preluarea acestor acțiuni de urgență de către Ministerul Marilor Proiecte sau cel al Economiei.

foto sediu SC Minvest Deva

Publicitate

Curier Județean

Avertismentul meteorologilor pentru acest weekend: Vreme caniculară cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Publicat

în

Avertismentul meteorologilor pentru acest weekend: Vreme caniculară cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Dinu Mărășoiu, meteorolog, a discutat referitor la vremea din timpul weekend-ului din punctul de vedere al temperaturilor.

Citește și: Cum va fi VREMEA în luna august 2021. Prognoza METEO pe PATRU săptămâni

„Codurile se mențin pe parcursul întregului weekend, temperaturile ajung până la 40 de grade. În cea mai mare parte a țării vorbim de vreme caniculară. Pentru astăzi tempurarile vor fi temporar accentuate în special în zonele montane unde se vor manifestă descărcări electrice. În cursul weekendului acesta e tabloul, la câmpie rămânem cu cer variabil, fără fenomene, puțîn vânt, ușoare intensificări și cam atât. Nu au de ce să își facă probleme cei care sunt pe litoral.

Electrica Furnizare Discount

O vreme bună pe litoral, din când în când vânt, însă nu la viteze mari, soare, destul de incofortabil din cauza umezelii produse de apă marii. La munte preferăm dimineatile, până spre orele 13-14, ulterior apar dezvoltări și intensificări ale vântului dar în ansamblu e o vreme normală.

La nivel de arie restrânsă sau izolată pot să apară, greu de spus în care județ, pe măsură ce adunăm materiale putem să venim și cu precizări”, a declarat meteorologul la Realitatea PLUS.

Sursa: realitatea.net

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO | Un urs a fost surprins la liziera pădurii de la Piatra Craivii

Publicat

în

VIDEO | Un urs a fost surprins la liziera pădurii de la Piatra Craivii

Apariția urșilor nu pare să mai mire pe nimeni. Un exemplar a fost surprins de curând la liziera pădurii de la Piatra Craivii. Acesta nu părea deloc deranjat de prezența oamenilor. Urșii încep să se apropie tot mai mult și mai des, iar o soluție înspre rezolvarea acestei probleme pare a fi departe de a fi găsită.

sursa video Facebook : A.Buciuman

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Publicat

în

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Bogdan Dumitrescu, din Târgu Jiu, este singurul candidat din România care a intrat în acest an cu media 10,00 de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Politehnicii din Bucureşti, considerată cea mai dificilă din ţară.

Acesta a obţinut media 10 la Bacalaureat, la care s-au adăugat notele perfecte obţinute la admitere, la Informatică şi Matematică. Bogdan a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu.

„Rezultatul obţinut la Bacalaureat nu a avut un procentaj atât de mare în media de admitere, astfel că chiar şi după Bacalaureat m-am pregătit serios în cele trei săptămână rămase până la admitere, pentru că 20% cât a contat rezultatul de la Bacalaureat nu a fost un procentaj atât de mare, iar diferenţa ar fi făcut-o admiterea.

La examenul de admitere mi s-a părut că la Matematică a fost destul de uşor, dar la Informatică au fost subiecte mai interesante. Nu este doar punctul meu de vedere, ci şi altora, care au confirmat că a fost mai dificil la Informatică. Sunt fericit că am reuşit să obţin acest rezultat. Eu m-am pregătit pentru orice tip de subiecte. Mi-a dorit această medie, pentru că sunt un perfecţionist“, ne-a explicat Bogdan cum a reuşit să obţină media 10 la Admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

„Mai am multe de învăţat“

Bogdan a mai fost admis la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, la Universitatea de Vest din Timişoara şi la Politehnica din Timişoara. El a optat să urmeze cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, pentru că vrea să înveţe mai multe despre domeniul Informaticii. „Am dorit să merg la Politehnică pentru că sunt patru ani şi consider că mai am multe de învăţat, sunt mai multe ore şi a mai multe de învăţat.

O să fie un nou început. Contează cel mai mult în continuare cum o să mă pregătesc. Evident, şi cunoştinţele dobândite în timpul liceului contează foarte mult şi constituie o bază în pregătirea mea. Am ales Informatica, pentru că dintre toate opţiunile pe asta m-am pliat cel mai bine şi asta îmi doresc să fac toată viaţa“.

„Este cea mai grea facultate din România“

Flavius Boian a fost profesorul de Informatică al lui Bogdan Dumitrescu şi, în acelaşi timp, este şi directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Acesta a precizat că Bogdan a reuşit să progreseze foarte mult.

„Este unul dintre copiii cu care am participat la multe concursuri şi l-am implicat în toate proiectele pe care le-am avut. Este un copil care mereu a progresat, începând cu clasa a IX-a. La început nu a stat foarte bine cu încrederea, pentru că din generaţia lui erau colegi care începuseră mai demult să studieze Informatică. A fost la concursuri în care i-a depăşit pe cei mai buni dintre cei buni. A înţeles că locul lui este acolo între ei şi că nu trebuie să fie tot timpul locul I. Din punctul meu de vedere, Facultatea Automatică şi Calculatoare pe care şi-a ales-o este cea mai grea de absolvit din România. Unul dintre motive este că până acum doi ani se susţinea admitere la Fizică şi Matematică, şi nu la Informatică, însă apoi aveau de susţinut o materie nouă“, spune profesorul Boian.

sursa: adevarul.ro

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare