// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ministrul Victor Negrescu, la recepția de Ziua Europei de la Alba Iulia: Președinția României la Consiliul UE va pune cetățeanul în prim-plan

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a spus, joi, la Alba Iulia, că președinția României la Consiliul Uniunii Europene va pune în prim-plan cetățeanul și nevoia ca Europa să răspundă așteptărilor din viața de zi cu zi.

”Viitoarea noastră președinție la Consiliul Uniunii Europene va pune cetățeanul în prim-plan, cetățeanul și nevoia ca Europa să răspundă așteptărilor vieții de zi cu zi. De fapt, să gândească politici care pot fi resimțite de către cetățeni în viața lor de zi cu zi. Proiectele care au fost desfășurate aici în Alba Iulia dovedesc faptul că se pot face lucruri utile cu fondurile europene, că într-adevăr politica de coeziune ajută dezvoltarea locală și aduce bunăstare”, a spus Victor Negrescu, la recepția organizată la Alba Iulia de Reprezentanța Comisiei Europene în România, cu ocazia Zilei Europei.

De asemenea, Victor Negrescu a transmis celor prezenți și un mesaj din partea premierului Viorica Dăncilă, afirmând că Guvernul își va respecta toate angajamentele pe care țara le-a luat la nivel european.

”Astăzi am venit și cu un mesaj, din partea doamnei prim-ministru, care m-a rugat în primul rând să vă transmit salutările dânsei și mai ales să vă asigur că Guvernul României își asumă toate angajamentele pe care țara noastră le-a luat la nivel european și mai ales angajamentele care presupun sprijinirea atât a președinției viitoare la Consiliul Uniunii Europene, cât și ceea ce înseamnă acțiunile noastre, ale tuturor, pentru celebrarea anului Centenar”, a mai spus Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a adăugat că anul acesta și în 2019 avem ocazia să marcăm ceea ce înseamnă rolul nostru în plan european.

”Avem ocazia mai ales anul acesta, dar și anul viitor să marcăm ceea ce înseamnă rolul nostru în plan european. Ieri am celebrat Ziua Europei. Tot în această perioadă sărbătorim 141 de ani de la Declarația de Independență și tot anul acesta avem Centenarul Marii Uniri, momente importante care ne permit nouă să conștientizăm trecutul pentru a vorbi de viitor. Este important să găsim resursele noastre interne pentru a găsi mijloacele pentru a conta și a ne proiecta într-un viitor bun atât pentru noi, cei de aici, pe plan local, pe plan național, cât mai ales într-un context european”, a afirmat Victor Negrescu.

La un hotel de cinci stele din Alba Iulia s-a organizat, joi, o recepție cu ocazia Zilei Europei, celebrată în 9 mai, la care au participat reprezentanți ai guvernului, ambasadelor și ai reprezentanței Comisiei Europene în România.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Un răspuns la Ministrul Victor Negrescu, la recepția de Ziua Europei de la Alba Iulia: Președinția României la Consiliul UE va pune cetățeanul în prim-plan

  1. Mica intelegere 10.05.2018 la 18:34

    Ceva de BOR nimik ? Vezi ca nu iti mai dau barbosii in rochie suplimentul ….😆