Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Victor Negrescu: Consultările cu membrii Colegiului Comisarilor pot contribui cu succes la implementarea priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a efectuat marți, 19 iunie 2018, o vizită de lucru la Bruxelles, în cadrul căreia a avut, în prima parte a zilei, întrevederi cu comisarul european pentru Buget și Resurse Umane, Günther Oettinger şi cu comisarul european pentru Cercetare, Carlos Moedas.

Discuțiile au vizat dosarele de actualitate la nivelul Uniunii Europene, în domeniile gestionate de cei doi oficiali europeni, acestea fiind analizate și din perspectiva primului mandat al României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care țara noastră îl va exercita în primul semestru al anului viitor.

În cadrul întrevederii cu Günther Oettinger, ministrul delegat a subliniat că Președinția României la Consiliul Uniunii Europene va depune toate eforturile pentru închiderea în cele mai bune condiții a cât mai multe dosare, urmărind în egală măsură, calitatea formulelor de compromis şi obținerea unui acord în timp util.

„România, prin instituțiile responsabile, este pregătită să gestioneze dosarul noului cadru financiar multianual al Uniunii Europene și își propune să asigure, pe perioada mandatului, un ritm avansat al lucrărilor la nivelul Consiliului, astfel încât să fie asigurate premisele pentru ca pachetul legislativ să fie adoptat în timp util“, a declarat Victor Negrescu.

Întâlnirea cu Carlos Moedas i-a oferit ocazia oficialului român de a reitera că Președinția României la Consiliul Uniunii Europene va acorda o atenție sporită cercetării și inovării.

„România își propune să aibă un rol activ în definirea elementelor-cheie care vor sta la baza proiectului privind «Orizont Europa», cel mai ambițios program cadru dedicat domeniului cercetării și inovării de până acum. Extinderea participării, simplificarea procedurilor sau o politică salarială nediscriminatorie trebuie prevăzute în noul program-cadru, deopotrivă cu promovarea de noi inițiative“, a explicat Victor Negrescu.

În partea a doua a zilei, ministrul delegat pentru Afaceri Europene se va mai întâlni cu vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Uniunea Energiei, Maroš Šefčovič, și cu comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea