Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ministrul Transporturilor: Anul acesta ar trebui sa spargem bariera celor 1.000 de km de autostradă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Transporturilor: Anul acesta ar trebui sa spargem bariera celor 1.000 de km de autostradă

În 2021 ar urma să fie dați în folosință peste 90 de km de autostradă și drumuri în regim de autostradă, astfel depășindu-se bariera de 1.000 de kilometri, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„(Anul acesta) ar trebui sa spargem bariera celor 1.000 de km aflati in operare”, a declarat ministrul.

„95,7 km de autostrada in 2021. 40 de kilometri pe tronsonul Craiova – Piteşti, 9 kilometri pe tronsonul Ungheni – Târgu Mureş (autostrada A3), 29 kilometri pe tronsonul Sebeş – Turda,12 kilometri de drum expres pe centura municipiului Satu Mare şi 5,7 kilometri de legătură între Vama Giurgiu şi DN5”, a mai indicat ministrul.

CITEȘTE ȘI: Asfaltări pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: Aktor profită de vremea bună de la începutul lunii februarie

Proiectul de buget alocă, în total, 14,1 miliarde de lei Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii anul acesta, o creştere de aproape 10% faţă de execuţia din 2020, a scris joi seara ministrul de resort, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Potrivit acestuia, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are în 2021 cea mai mare alocare din ultimii 10 ani pentru întreţinerea infrastructurii feroviare, respectiv 1,4 miliarde de lei, în creştere cu 16,53%.

„Într-un an dificil din punct de vedere bugetar, mă bucur nespus să anunţ respectarea promisiunii de record investiţional în transporturi pentru 2021. Acest Guvern şi-a asumat atât responsabilitatea bugetară în limita de deficit negociată cu Comisia Europeană, dar, mai ales, filosofia că investiţiile sunt cheia relansării economiei României. Alături de vicepremierul Dan Barna şi premierul Florin Cîţu am elaborat un proiect de buget pentru Transporturi şi Infrastructură, care să repună acest domeniu pe un drum ireversibil de dezvoltare şi modernizare a ţării. Proiectul de buget, care va fi adoptat de Executiv şi trimis către Parlament, alocă, în total, 14,1 miliarde de lei pentru Transporturi şi Infrastructură în anul acesta. O creştere de aproape 10% faţă de execuţia din 2020”, a spus şeful de la Transporturi.

Pentru investiţiile din fonduri europene, sunt alocate aproape 8 miliarde de lei, ceea ce este un record absolut al ultimului deceniu şi o creştere de mai mult de 30% faţă de 2020, notează Cătălin Drulă.

„Facem căi ferate, autostrăzi, linii de metrou, infrastructură portuară şi aeroportuară din fonduri europene! Am dat o atenţie deosebită domeniului feroviar în acest an. Avem cea mai mare alocare din ultimii 10 ani pentru întreţinerea infrastructurii feroviare: 1,4 miliarde de lei, creştere de 16,53%. Reînnoim calea ferată! De asemenea, avem creşteri de 60% la alocarea pentru reparaţii curente ale infrastructurii feroviare. Am crescut şi suma alocată întreţinerii infrastructurii rutiere! Cu 10% faţă de execuţia preliminată din 2020, adică până la 617 milioane lei. Am spus de la debutul mandatului că bani vor fi. Constructorii şi managerii au primit de la mine mesajul să lucreze cât pot de mult, pentru că e nevoie să creştem România împreună. Avem un buget la Transporturi orientat pe investiţii. Revoluţia bunei guvernări e aici”, a transmis ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea