Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Sănătății: Statutul personalului medical ar putea intra în vigoare spre sfârșitul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

asistent-medicalMinistrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că Statutul personalului medical, unde este prevăzut că medicul nu este funcționar public, ar putea intra în vigoare spre sfârșitul anului.

„Noi nu îi considerăm funcționari publici, tocmai de aceea am inițiat acea modificare la ordonanța 2, care este în vigoare, în momentul de față fiind și trecută de Parlament. În prezent, însă, tocmai pentru a nu mai fi astfel de neclarități din orice punct de vedere lucrăm la o propunere ce are în vedere statutul medicului în ansamblu, statutul personalului medical și atunci cred că toate lucrurile vor fi clare, nu vor mai exista nici confuzii de interpretare, nici de alt sens”, a spus Nicolae Bănicioiu, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

El a adăugat că în acel statut „este prevăzut că medicul nu este funcționar public”.

Potrivit ministrului, statutul „ar putea intra în vigoare destul de repede (…) anul acesta, spre sfârșitul anului acesta”.

Rectorul UMF „Carol Davila”, academicianul Ioanel Sinescu, a subliniat, la rândul său, că medicina este o profesie liberală.

„Faptul că medicii, corpul medical este categorisit ca fiind funcționari publici este un fapt care, în principiu, ar trebui să se termine printr-o inițiativă pe care Ministerul Sănătății și Guvernul ar fi trebuit să o inițieze și să o promoveze prin Parlament. Pentru că niciodată și în nicio țară corpul medical nu a fost niciodată catalogat drept funcționar public, medicina fiind o profesie liberală”, a spus Sinescu.

sursa:agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea