Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre vaccinul anti-COVID: „Avem un număr de doze reprezentând 4,6% din populaţia comunitară”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat faptul că primele trei tranșe de vaccin anti-COVID vor ajunge în România începând cu luna ianuarie, iar personalul medical va primi, în primă fază, vaccinul.

Aproximativ cinci la sută dintre români vor primi vaccinul anti-COVID, în prima fază. „Noi, ca şi ţară comunitară, avem un număr de doze reprezentând 4,6% din populaţia comunitară”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii.

„Vor veni aceste tranşe de la cele trei firme cu care are Comunitatea Europeană aceste contracte în următoarele 6 luni, din ianuarie-februarie”, a mai spus Nelu Tătaru.

Comisia Europeană a semnat contractul pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de Pfizer, care au anunţat că acesta are o eficienţă de 90%.

La începutul lunii septembrie, Nelu Tătaru a spus câte doze de vaccin anti-covid va primi România. În prima tranșă, România va beneficia de aproximativ 1.290.000 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea