Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre vaccinul anti-COVID: „Avem un număr de doze reprezentând 4,6% din populaţia comunitară”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat faptul că primele trei tranșe de vaccin anti-COVID vor ajunge în România începând cu luna ianuarie, iar personalul medical va primi, în primă fază, vaccinul.

Aproximativ cinci la sută dintre români vor primi vaccinul anti-COVID, în prima fază. „Noi, ca şi ţară comunitară, avem un număr de doze reprezentând 4,6% din populaţia comunitară”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Vor veni aceste tranşe de la cele trei firme cu care are Comunitatea Europeană aceste contracte în următoarele 6 luni, din ianuarie-februarie”, a mai spus Nelu Tătaru.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Comisia Europeană a semnat contractul pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de Pfizer, care au anunţat că acesta are o eficienţă de 90%.

La începutul lunii septembrie, Nelu Tătaru a spus câte doze de vaccin anti-covid va primi România. În prima tranșă, România va beneficia de aproximativ 1.290.000 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419