Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Sănătății, despre vaccinul anti-COVID-19: Câte doze îi revin României în prima tranșă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nelu Tătaru a declarat, joi, la Ploieşti, că României îi revin aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din prima tranşă, de acestea urmând să beneficieze persoanele vulnerabile şi categoriile profesionale.

„Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. (…) României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze”, a afirmat Tătaru.

Întrebat cine va beneficia de aceste doze, ministrul a menţionat categoriile vulnerabile şi cele profesionale, respectiv cele medicale şi cadrele didactice.

Nelu Tătaru a efectuat, joi, o vizită în judeţul Prahova, mergând la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), în condiţiile în care, în ultima perioadă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că unitatea este supraaglomerată, personalul insuficient şi la fel şi aparatura folosită.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea