Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul rus de externe: „Rusia acționează corect în Ucraina, dar e rău că mor oameni”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul rus de externe: „Rusia acționează corect în Ucraina, dar e rău că mor oameni”

Acțiunile Rusiei în Ucraina sunt corecte, dar este rău că mor oameni, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

“Suntem convinși că acționăm în mod corect. Aș vrea să spun încă o dată că este rău, este foarte rău că mor oameni. Dar nu mă gândesc la un fiasco diplomatic, mă gândesc la talentul diplomatic al Occidentului”, a declarat Lavrov, joi, în cadrul unui briefing de presă, potrivit Interfax.

Aproximativ 14.000 de persoane au murit în cei opt ani de ostilități în Donbas, a spus el.

“Nimeni de la canalul dumneavoastră sau de la alte instituții media occidentale… nu s-a gândit măcar să călătorească în Donbas pentru a vedea cum trăiesc acolo oameni pe care regimul ucrainean i-a declarat teroriști, deși nu au atacat pe nimeni, pentru a vedea cum acei oameni au fost bombardați zilnic, cum au fost uciși civili acolo, cum au fost distruse școli și grădinițe și cum au fost comise acte de terorism”, a spus Lavrov ca răspuns la o întrebare a unui corespondent francez.

Rusia vrea demilitarizeze Ucraina

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi la televiziunea de stat de la Moscova că, după părerea sa, unii lideri străini se pregătesc de război cu Rusia.

Alte afirmaţii ale lui Lavrov, citate de Reuters şi AFP, îl vizează pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care ar conduce “o societate în care înfloreşte nazismul”. Din acest motiv, a spus el, Rusia va continua “operaţiunea militară” în Ucraina până la îndeplinirea obiectivelor stabilite, inclusiv demilitarizarea acestei ţări.

CITEȘTE ȘI: Cine sunt cei 7 salvatori decedați în prăbușirea elicopterului de la Constanța. Cel mai tânăr dintre militari avea 27 de ani

Cu toate acestea, ministrul susţine că nu are nicio îndoială că se va găsi o soluţie la criza ucraineană; el a adăugat că dialogul dintre Rusia şi Occident trebuie să aibă la bază respectul reciproc.

Lavrov a reafirmat că Moscova nu va tolera nicio ameninţare militară din Ucraina, acuzând totodată Kievul că primeşte ordine din Occident, iar occidentalii iau în considerare şi un război nuclear.

Lavrov: „Occidentul este conştient de preocupările Rusiei”

“Toată lumea ştie că un al treilea război mondial nu poate fi decât nuclear, dar vă atrag atenţia asupra faptului că asta este în gândirea occidentalilor, nu în a Rusiei”, a spus el într-o conferinţă de presă online, apreciind că sunt în curs de elaborare planuri pentru “un război adevărat” împotriva ţării sale.

Moscova este convinsă că are dreptate în confruntarea cu Occidentul, iar NATO urmăreşte să îşi menţină supremaţia, în timp ce Rusia are multă bunăvoinţă, însă nu poate permite nimănui să îi submineze interesele, a mai susţinut Lavrov.

Totuşi, a spus Lavrov, Occidentul este conştient de preocupările Rusiei şi va trebui să abordeze aceste aspecte la un anumit moment dat. Şeful diplomaţiei ruse a calificat sancţiunile impuse de Occident drept “o taxă pe independenţă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea