Ministrul Muncii: Statul român alocă 500 de milioane de euro pentru sprijinirea pieței muncii
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat luni, 2 octombrie, la Craiova, unde a participat la festivitatea de deschidere a noului an universitar, că statul român a lansat programe de circa 500 de milioane de euro pentru sprijinirea firmelor să angajeze proaspăt absolvenți de studii superioare, în vederea stopării plecării din țară a forței de muncă înalt calificate și pentru implementarea unor programe de ucenicie.
„În acest an, am absorbit fonduri europene pentru absolvenții de studii superioare care doresc să se integreze rapid pe piața muncii și am sprijinit angajatorii în sensul că sunt aproximativ 200 de milioane de euro puse la dispoziția angajatorilor care vor să angajeze proaspăt absolvenți de studii superioare. Angajatorii primesc lunar, de la statul român, prin finanțare europeană, suma de 300 de euro pentru fiecare angajat, necesară plății salariului. Cu alte cuvinte, statul român sprijină angajatorii cu salariul minim pe economie, dar sigur că ne așteptăm ca pe lângă aceste fonduri să mai fie și alți bani, astfel încât salariile din România să fie atractive pentru absolvenți și să nu ne mai confruntăm cu ceea ce se întâmplă din păcate în ultimii ani — plecarea forței de muncă înalt calificate în afara granițelor României. M-am bucurat să constat că și firma Ford a început să acceseze aceste programe guvernamentale și sper din toată inima ca toți angajatorii să facă acest lucru, pentru că în afară de stagiari avem programe și pentru ucenici, iar suma totală este de 500 de milioane de euro, o sumă pe care sper să o folosim pe piața muncii”, a spus Vasilescu la festivitatea de deschidere a anului universitar.
Aceasta a mai afirmat că Universitatea din Craiova reglează oferta educațională cu piața muncii, „ceea ce din păcate în ultimii ani nu prea s-a întâmplat nicăieri în România”.
„În acest an știu că aveți mai multe locuri pentru inginerii constructori, ceea ce este foarte bine pentru că piața muncii duce lipsă de ingineri constructori. De asemenea, știu că ați crescut numărul de locuri la informatică, pentru că dacă mâine am avea 10.000 de informaticieni pentru piața din România, ar fi imediat absorbiți”, a mai spus ministrul Muncii.
sursa: agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana