Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Muncii: Statul român alocă 500 de milioane de euro pentru sprijinirea pieței muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat luni, 2 octombrie, la Craiova, unde a participat la festivitatea de deschidere a noului an universitar, că statul român a lansat programe de circa 500 de milioane de euro pentru sprijinirea firmelor să angajeze proaspăt absolvenți de studii superioare, în vederea stopării plecării din țară a forței de muncă înalt calificate și pentru implementarea unor programe de ucenicie.

„În acest an, am absorbit fonduri europene pentru absolvenții de studii superioare care doresc să se integreze rapid pe piața muncii și am sprijinit angajatorii în sensul că sunt aproximativ 200 de milioane de euro puse la dispoziția angajatorilor care vor să angajeze proaspăt absolvenți de studii superioare. Angajatorii primesc lunar, de la statul român, prin finanțare europeană, suma de 300 de euro pentru fiecare angajat, necesară plății salariului. Cu alte cuvinte, statul român sprijină angajatorii cu salariul minim pe economie, dar sigur că ne așteptăm ca pe lângă aceste fonduri să mai fie și alți bani, astfel încât salariile din România să fie atractive pentru absolvenți și să nu ne mai confruntăm cu ceea ce se întâmplă din păcate în ultimii ani — plecarea forței de muncă înalt calificate în afara granițelor României. M-am bucurat să constat că și firma Ford a început să acceseze aceste programe guvernamentale și sper din toată inima ca toți angajatorii să facă acest lucru, pentru că în afară de stagiari avem programe și pentru ucenici, iar suma totală este de 500 de milioane de euro, o sumă pe care sper să o folosim pe piața muncii”, a spus Vasilescu la festivitatea de deschidere a anului universitar.

Aceasta a mai afirmat că Universitatea din Craiova reglează oferta educațională cu piața muncii, „ceea ce din păcate în ultimii ani nu prea s-a întâmplat nicăieri în România”.

„În acest an știu că aveți mai multe locuri pentru inginerii constructori, ceea ce este foarte bine pentru că piața muncii duce lipsă de ingineri constructori. De asemenea, știu că ați crescut numărul de locuri la informatică, pentru că dacă mâine am avea 10.000 de informaticieni pentru piața din România, ar fi imediat absorbiți”, a mai spus ministrul Muncii.

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea