Ministrul Muncii, despre sutele de mii de posturi de la stat care vor dispărea: „Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient”
Ministrul Muncii, despre sutele de mii de posturi de la stat care vor dispărea: „Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient”
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a adus explicații privind propunerea premierului Marcel Ciolacu referitor la desființarea a 200.000 de posturi din sectorul bugetar.
„Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient. Care este explicaţia? Vor fi economii atât prin cheltuieli directe, cât şi indirecte. Prin cheltuieli directe, datorită faptului că aceste posturi dispărând din organigramele instituţiilor, practic şi în cazul celor unde se mai puteau face angajări, aceste angajări nu vor exista. Deci acele posturi vor fi posturi care nu vor mai crea cheltuieli bugetare”, a spus ministrul Muncii.
Cheltuieli indirecte
Simona Bucura Oprescu a precizat, totodată că, în privința cheltuielilor indirecte, ”discutăm despre posturi neocupate în momentul acesta. Gândiţi-vă la faptul că existau şefi de birouri, şefi de servicii, directori în instituţiile publice care în mod automat primeau o remuneraţie mai mare. Şi atunci ceea ce ne dorim este un aparat bugetar mai suplu şi mai eficient, astfel încât să existe undeva echilibru între ceea ce produc cei din mediul privat şi cheltuielile publice”, a spus ministrul Muncii la Digi 24.
Este foarte importantă performanța
Pe de altă parte, ea a arătat că, la stat, ”pentru structurile interne pe care le are o instituţie, se consideră că pentru o funcţie de conducere trebuie să conduci un număr de posturi, trebuie să ai un număr de posturi în organigramă. Şi atunci se ţine cont de numărul de posturi din organigramă nu de numărul de posturi ocupate în organigramă. Şi atunci acesta este principiul prin care premierul Marcel Ciolacu taie în carne vie şi vine cu această idee de a veni cu o reformă care să aducă o administraţie eficientă şi suplă.
Trebuie să vă gândiţi că pe absolut tot ceea ce înseamnă administraţie centrală, fiindcă despre administraţia centrală discutăm în primul rând, vor fi făcute analize de aşa manieră încât să vedem reorganizări ale instituţiilor, regândiri ale instituţiilor, care să ne ducă într-o zonă în care să păstrăm un echilibru între cheltuieli sustenabile şi servicii publice de calitate, dar mai ales performanţa. Este foarte importantă performanţa”, a precizat Simona Bucura-Oprescu.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Taxa de lux pentru mașini 2024: Cât costă și până când trebuie depus formularul la ANAF. Propietarii mai au la dispoziție câteva zile
Taxa de lux pentru mașini 2024: Cât costă și până când trebuie depus formularul la ANAF. Propietarii mai au la dispoziție câteva zile Declarația pentru taxa pe lux a intrat în vigoare în 17 iulie 2024. Așadar, proprietarii de mașini scumpe trebuie să completeze formularul 216 și să îl depună la ANAF în fiecare an […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci