Ministrul Muncii, despre sutele de mii de posturi de la stat care vor dispărea: „Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient”
Ministrul Muncii, despre sutele de mii de posturi de la stat care vor dispărea: „Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient”
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a adus explicații privind propunerea premierului Marcel Ciolacu referitor la desființarea a 200.000 de posturi din sectorul bugetar.
„Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient. Care este explicaţia? Vor fi economii atât prin cheltuieli directe, cât şi indirecte. Prin cheltuieli directe, datorită faptului că aceste posturi dispărând din organigramele instituţiilor, practic şi în cazul celor unde se mai puteau face angajări, aceste angajări nu vor exista. Deci acele posturi vor fi posturi care nu vor mai crea cheltuieli bugetare”, a spus ministrul Muncii.
Cheltuieli indirecte
Simona Bucura Oprescu a precizat, totodată că, în privința cheltuielilor indirecte, ”discutăm despre posturi neocupate în momentul acesta. Gândiţi-vă la faptul că existau şefi de birouri, şefi de servicii, directori în instituţiile publice care în mod automat primeau o remuneraţie mai mare. Şi atunci ceea ce ne dorim este un aparat bugetar mai suplu şi mai eficient, astfel încât să existe undeva echilibru între ceea ce produc cei din mediul privat şi cheltuielile publice”, a spus ministrul Muncii la Digi 24.
Este foarte importantă performanța
Pe de altă parte, ea a arătat că, la stat, ”pentru structurile interne pe care le are o instituţie, se consideră că pentru o funcţie de conducere trebuie să conduci un număr de posturi, trebuie să ai un număr de posturi în organigramă. Şi atunci se ţine cont de numărul de posturi din organigramă nu de numărul de posturi ocupate în organigramă. Şi atunci acesta este principiul prin care premierul Marcel Ciolacu taie în carne vie şi vine cu această idee de a veni cu o reformă care să aducă o administraţie eficientă şi suplă.
Trebuie să vă gândiţi că pe absolut tot ceea ce înseamnă administraţie centrală, fiindcă despre administraţia centrală discutăm în primul rând, vor fi făcute analize de aşa manieră încât să vedem reorganizări ale instituţiilor, regândiri ale instituţiilor, care să ne ducă într-o zonă în care să păstrăm un echilibru între cheltuieli sustenabile şi servicii publice de calitate, dar mai ales performanţa. Este foarte importantă performanţa”, a precizat Simona Bucura-Oprescu.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Alertă METEO | Vortex polar peste România: Specialiștii anunță viscol, ger, furtuni de zăpădă și ninsori abundente în Europa
Alertă METEO | Vortex polar peste România: Specialiștii anunță viscol, ger, furtuni de zăpădă și ninsori abundente în Europa Vremea se schimbă radical în Europa. Meteorologii au anunțat fenomene meteo extreme, precum ninsori abundente, viscol și ploi. Vortexul polar se îndreaptă spre România. O depresiune superioară extinsă va apărea deasupra Europei, din cauza intruziunii de […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată