Ministrul Muncii, despre sutele de mii de posturi de la stat care vor dispărea: „Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient”
Ministrul Muncii, despre sutele de mii de posturi de la stat care vor dispărea: „Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient”
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a adus explicații privind propunerea premierului Marcel Ciolacu referitor la desființarea a 200.000 de posturi din sectorul bugetar.
„Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient. Care este explicaţia? Vor fi economii atât prin cheltuieli directe, cât şi indirecte. Prin cheltuieli directe, datorită faptului că aceste posturi dispărând din organigramele instituţiilor, practic şi în cazul celor unde se mai puteau face angajări, aceste angajări nu vor exista. Deci acele posturi vor fi posturi care nu vor mai crea cheltuieli bugetare”, a spus ministrul Muncii.
Cheltuieli indirecte
Simona Bucura Oprescu a precizat, totodată că, în privința cheltuielilor indirecte, ”discutăm despre posturi neocupate în momentul acesta. Gândiţi-vă la faptul că existau şefi de birouri, şefi de servicii, directori în instituţiile publice care în mod automat primeau o remuneraţie mai mare. Şi atunci ceea ce ne dorim este un aparat bugetar mai suplu şi mai eficient, astfel încât să existe undeva echilibru între ceea ce produc cei din mediul privat şi cheltuielile publice”, a spus ministrul Muncii la Digi 24.
Este foarte importantă performanța
Pe de altă parte, ea a arătat că, la stat, ”pentru structurile interne pe care le are o instituţie, se consideră că pentru o funcţie de conducere trebuie să conduci un număr de posturi, trebuie să ai un număr de posturi în organigramă. Şi atunci se ţine cont de numărul de posturi din organigramă nu de numărul de posturi ocupate în organigramă. Şi atunci acesta este principiul prin care premierul Marcel Ciolacu taie în carne vie şi vine cu această idee de a veni cu o reformă care să aducă o administraţie eficientă şi suplă.
Trebuie să vă gândiţi că pe absolut tot ceea ce înseamnă administraţie centrală, fiindcă despre administraţia centrală discutăm în primul rând, vor fi făcute analize de aşa manieră încât să vedem reorganizări ale instituţiilor, regândiri ale instituţiilor, care să ne ducă într-o zonă în care să păstrăm un echilibru între cheltuieli sustenabile şi servicii publice de calitate, dar mai ales performanţa. Este foarte importantă performanţa”, a precizat Simona Bucura-Oprescu.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
28 mai 2025 | BNR a anunțat cursul valutar de referință: Leul urcă după câteva zile de picaj. Aurul a reînceput să crească
28 mai 2025 | BNR a anunțat cursul valutar de referință: Leul urcă după câteva zile de picaj. Aurul a reînceput să crească BNR a anunțat cursul valutar de referință pentru ziua de miercuri, 28 mai 2025. Leul românesc s-a apreciat în fața euro, a dolarului, francului elvețian și lirei sterline. Prețul aurului a crescut, […]
Fostul parlamentar Dan Vîlceanu, trimis în judecată în dosarul în care a fost cercetat după altercaţia avută cu deputatul liberal de Alba Florin Roman
Fostul parlamentar Dan Vîlceanu, trimis în judecată în dosarul în care a fost cercetat după altercaţia avută cu deputatul liberal de Alba Florin Roman Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, miercuri, 28 mai 2025, referitor la dosarul în care fostul parlamentar Dan Vîlceanu a fost urmărit penal în urma […]
Economistul Radu Georgescu: „Am un deja vu din 2008. De 2 ani explic că vin noi valuri tsunami peste România. Țara e nepregătită”
Economistul Radu Georgescu: „Am un deja vu din 2008. De 2 ani explic că vin noi valuri tsunami peste România. Țara e nepregătită” „De 2 ani explic că vin valuri tsunami peste România”, afirmă într-o postare în mediul online economistul Radu Georgescu. Acesta mărturisește că trăiește „un deja vu din 2028”, când traiectul economic al […]