Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Muncii, despre sutele de mii de posturi de la stat care vor dispărea: „Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Muncii, despre sutele de mii de posturi de la stat care vor dispărea: „Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient”

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a adus explicații privind propunerea premierului Marcel Ciolacu referitor la desființarea a 200.000 de posturi din sectorul bugetar.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient. Care este explicaţia? Vor fi economii atât prin cheltuieli directe, cât şi indirecte. Prin cheltuieli directe, datorită faptului că aceste posturi dispărând din organigramele instituţiilor, practic şi în cazul celor unde se mai puteau face angajări, aceste angajări nu vor exista. Deci acele posturi vor fi posturi care nu vor mai crea cheltuieli bugetare”, a spus ministrul Muncii.

Cheltuieli indirecte

Simona Bucura Oprescu a precizat, totodată că, în privința cheltuielilor indirecte, ”discutăm despre posturi neocupate în momentul acesta. Gândiţi-vă la faptul că existau şefi de birouri, şefi de servicii, directori în instituţiile publice care în mod automat primeau o remuneraţie mai mare. Şi atunci ceea ce ne dorim este un aparat bugetar mai suplu şi mai eficient, astfel încât să existe undeva echilibru între ceea ce produc cei din mediul privat şi cheltuielile publice”, a spus ministrul Muncii la Digi 24.

Este foarte importantă performanța

Pe de altă parte, ea a arătat că, la stat, ”pentru structurile interne pe care le are o instituţie, se consideră că pentru o funcţie de conducere trebuie să conduci un număr de posturi, trebuie să ai un număr de posturi în organigramă. Şi atunci se ţine cont de numărul de posturi din organigramă nu de numărul de posturi ocupate în organigramă. Şi atunci acesta este principiul prin care premierul Marcel Ciolacu taie în carne vie şi vine cu această idee de a veni cu o reformă care să aducă o administraţie eficientă şi suplă.

Trebuie să vă gândiţi că pe absolut tot ceea ce înseamnă administraţie centrală, fiindcă despre administraţia centrală discutăm în primul rând, vor fi făcute analize de aşa manieră încât să vedem reorganizări ale instituţiilor, regândiri ale instituţiilor, care să ne ducă într-o zonă în care să păstrăm un echilibru între cheltuieli sustenabile şi servicii publice de calitate, dar mai ales performanţa. Este foarte importantă performanţa”, a precizat Simona Bucura-Oprescu.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea