Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul mediului vizează interzicerea centralelor în apartamentele blocurilor noi: „Aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ministrul mediului vizează interzicerea centralelor în apartamentele blocurilor noi: „Aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună”

În vederea reducerii poluării, mai ales pe perioada sezonului rece, Ministerul Muncii ia în calcul interzicerea instalării de centrale termice de apartament în toate imobilele aflate în construcție. O alternativă ar putea fi centrala de bloc sau racordarea la sistemul centralizat de încălzire, acolo unde acest lucru e posibil.

Ministrul Mediului Tanczos Barna scrie pe pagina sa de Facebook că “pregătim la minister un set de măsuri, care conține, printre altele, și interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum”.

“Aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor, care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune”, a subliniat ministrul.

Scopul principal al viitoarei interdicții este reducerea semnificativă a emisiilor clădirilor, în special ale celor noi.

Măsura ar urma să fie aplicată în contextul în care, mai ales în perioada sezonului rece, atunci când sunt pornite sistemele de încălzire, iar vremea facilitează acest lucru, nivelul de poluare a aerului crește foarte mult.

”Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuințelor și în urma traficului substanțele nocive rămân blocați în straturile de aer în apropierea suprafeței, mai ales dacă vremea este liniștită, rece și uscată.

Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conține printre altele și interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum. Aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor”, a scris Tanczos Barna.

Discuțiile au revenit după ce Capitala a început să fie din nou sufocată de mirosuri pestilențiale și de poluare masivă, lucru care se întâmplă cu precădere noaptea, atunci când nu mai exista trafic sau actrivitate industrială.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea