Ministrul Justiției vrea eliminarea articolului care permite deținuților scriitori să-și reducă pedeapsa. „Fenomenul a scăpat de sub control”

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat, marți, că va propune abrogarea dizpozițiie care permite scriitorilor din penitenciare să primească o reducere de pedeapsă cu 30 de zile.

detinut„Fenomenul a scăpat de sub control. Propun Guvernului României ca printr-o ordonanță de urgență care va fi promovată în prima ședință din februarie să cer abrogarea acestei dispoziții”, a declarat Raluca Prună, într-o conferință de presă.

Raluca Prună a precizat că această prevedere există în dreptul român din 1969, însă „problemele au apărut în momentul în care la nivelul anului 2013 am asistat la o creștere fulminantă a acestor lucrări”.

„La nivelul anilor 2014 și 2015, conform ultimelor cifre primite astăzi, în 2014 am avut 90 de astfel de lucrări și 340 de lucrări în 2015”, a precizat ministrul, citat de Digi24.

Raluca Prună a mai anunțat că, împreună cu această ordonanță de urgență, va pune pe masa Guvernului regulamentul de aplicare a legii 254/2013, care trebuia să fie adoptat odată împreună cu legea, în 2014. În plus, Raluca Prună a răspuns că „este prematur” să spună acum dacă va propune schimbarea directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor, însă a precizat că „există o responsabilitate cel puțin administrativă”. (D.S.)

Citește și Profesorii universitari care au coordonat cărțile unor pușcăriași, în atenția DNA

Citește și Profesorii din Alba care au coordonat cărțile unor pușcăriași. Ce au mai scris Bian, Polgar sau pedofilul britanic

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...