Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Finanțelor, nemulțumit că PFA-urile pot plăti CAS și CASS doar la nivelul salariului minim. ”Nu e corect, şi lucrurile acestea se vor rezolva”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că va rezolva problema inechității de plată a contribuției la sistemul public de sănătate și de pensii dintre salariați și persoane fizice autorizate. Noul Cod Fiscal permite PFA-urilor să plătească CAS și CASS doar la nivelul salariului minim brut pe țară, și nu e corect, susține acesta.

„În prezent, un salariat plăteşte contribuţie la cât câştigă, dar pe PFA – cu câştiguri uneori mult mai mari – se plăteşte la suma minimă, la 1.900 de lei. Este corect aşa? Nu e corect, şi lucrurile acestea se vor rezolva”, a declarat ministrul finanţelor.

El a mai spus că persoanele care au plătit, în ianuarie şi februarie, sume în plus după aplicarea noilor măsuri fiscale vor putea depune declaraţii rectificative astfel încât să-şi recupereze banii.

„Nimeni nu va avea de pierdut, nici cei care sunt acum în concedii medicale sau la care au fost deja tăieri din salarii. Contribuţiile vor fi plafonate la nivelul celor plătite în anul 2017, iar diferenţa respectivă se va recupera. Cei care sunt deja afectaţi vor putea depune declaraţie rectificativă, astfel încât să-şi recupereze sumele”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

„Sâptămâna viitoare vom ieşi cu un act normativ. Dacă sunt diferenţe şi apar obligaţii în plus, acestea se plafonează. Noul mecanism va fi aplicat astfel încât cei aflaţi deja în concediu să nu aibă mai mult de plătit faţă de anul trecut. Acest mecanism va fi făcut public şi explicat săptămâna viitoare”, a mai spus ministrul Finanţelor.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea