Ministrul Finanțelor, nemulțumit că PFA-urile pot plăti CAS și CASS doar la nivelul salariului minim. ”Nu e corect, şi lucrurile acestea se vor rezolva”

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că va rezolva problema inechității de plată a contribuției la sistemul public de sănătate și de pensii dintre salariați și persoane fizice autorizate. Noul Cod Fiscal permite PFA-urilor să plătească CAS și CASS doar la nivelul salariului minim brut pe țară, și nu e corect, susține acesta.

„În prezent, un salariat plăteşte contribuţie la cât câştigă, dar pe PFA – cu câştiguri uneori mult mai mari – se plăteşte la suma minimă, la 1.900 de lei. Este corect aşa? Nu e corect, şi lucrurile acestea se vor rezolva”, a declarat ministrul finanţelor.

El a mai spus că persoanele care au plătit, în ianuarie şi februarie, sume în plus după aplicarea noilor măsuri fiscale vor putea depune declaraţii rectificative astfel încât să-şi recupereze banii.

„Nimeni nu va avea de pierdut, nici cei care sunt acum în concedii medicale sau la care au fost deja tăieri din salarii. Contribuţiile vor fi plafonate la nivelul celor plătite în anul 2017, iar diferenţa respectivă se va recupera. Cei care sunt deja afectaţi vor putea depune declaraţie rectificativă, astfel încât să-şi recupereze sumele”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

„Sâptămâna viitoare vom ieşi cu un act normativ. Dacă sunt diferenţe şi apar obligaţii în plus, acestea se plafonează. Noul mecanism va fi aplicat astfel încât cei aflaţi deja în concediu să nu aibă mai mult de plătit faţă de anul trecut. Acest mecanism va fi făcut public şi explicat săptămâna viitoare”, a mai spus ministrul Finanţelor.

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

teo 19 februarie 2018 at 19:55

Teodorovici draga, e ca si cum ai cere unui SRL sa plateasca CAS pe cifra de afaceri. Tu esti normal băiete? Banii aia pe care-i face un PFA nu sunt salariu ca sa platesti CAS la toata suma. Banii aia sunt pentru scule, consumabile, chirii, utilaje, combustibil etc. Tot ce are nevoie omul ca sa-si desfasoare afacerea. Cum vi tu stat român sa pui CAS pe toti banii? Un salariat primeste de la angajator tot ce e necesar pentru realizarea activitatii. Un PFA isi cumpara singur!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...