Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ministrul Finanțelor: Firmele cu o cifră de afaceri de sub 1.000.000 de euro vor plăti un impozit de 1% din cifra de afaceri

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, a spus, joi, că Guvernul dorește să introducă un impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifră de afaceri de sub 1.000.000 euro.

„Pentru 450.000 de firme care au o cifră de afaceri de sub 1.000.000 de euro se va institui un impozit de doar 1% pe cifra de afaceri, față de impozitul de 16% pe profit, cât se plătește în prezent”, a afirmat ministrul, la începutul ședinței de Guvern.

El a asigurat că firmele corecte nu vor mai avea de suferit din cauza celor care fac evaziune.

„Agenții economici nu vor mai putea fi cercetați penal în cazul unei fraude pe lanțul de TVA, decât dacă există probe materiale că respectivul agent economic a intrat în contact cu firmele evazioniste. În prezent, punerea sub urmărire se putea face doar pe baza unei simple suspiciuni. Se elimină astfel situațiile în care nu se acorda deductibilitate TVA pentru că o companie avusese o relație comercială cu o a patra sau a cincea companie pe lanț care crease un act de evaziune”, a explicat Mișa.

sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare, în aceste zile, de la Înviere și până la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Sâmbăta Luminată, zi cu mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi. În Sâmbăta Luminată credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea