Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Finanţelor, declarație înainte să ajungă în Guvern: Noi avem doar 10% antreprenori şi restul babuini-antreprenori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Finanţelor, declarație înainte să ajungă în Guvern: Noi avem doar 10% antreprenori şi restul babuini-antreprenori

În februarie 2021, înainte de a deveni membru al Guvernului, Adrian Câciu, actualul ministru al Finanţelor, afirma că România are 10% antreprenori şi 90% ”babuini antreprenori”, referindu-se la modul în care sunt plătiţi angajaţii în mediul privat. Comentariul său a fost făcut public miercuri pe Facebook, potrivit News.ro.

”Problema este că dezechilibrul este la modul în care sunt plătiţi angajaţii în privat, pentru că noi avem doar 10% antreprenori şi restul babuini-antreprenori”, scria Câciu în februarie 2021, răspunzând comentariului unui jurnalist la o postare în care el furniza date prin care demonta ceea ce el numea un fals mit, acela al contribuţiilor semnificative ale sectorului privat la bugetul de stat.

El susţinea că 32% din contribuţiile la bugetul de stat provin de la bugetari şi tot ei asigură 32% din cheltuiala anuală cu pensiile.

De altfel, şi ca ministru de Finanţe, Câciu a exprimat în repetate rânduri acelaşi punct de vedere.

La comentariul unui jurnalist potrivit căruia ”100% din ce câştigă bugetarii se plăteşte din ce produc privaţii”, Adrian Câciu l-a corectat, spunând că se plăteşte din taxele a ceea ce produc privaţii şi a făcut afirmaţia referitoare la ”antreprenorii babuini”.

Într-o declaraţie făcută anul acesta, în mai, ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, cataloga drept „total incorectă” abordarea conform căreia un angajat din sistemul privat susţine salariile unui anumit număr de angajaţi din sistemul bugetar şi un număr de pensii publice. El spunea că 1,2 milioane de salariaţi de la stat plătesc, conform statisticilor, 32% din volumul contribuţiilor pentru pensii şi 28% din totalul asigurărilor sociale de sănătate.

„În mediul privat sunt 5,6 milioane de salariaţi, avem 1.260.000 de bugetari, deci abordarea că mediul privat ţine în spate doi bugetari sau trei bugetari şi nu ştiu câţi pensionari este total incorectă. Şi vă spun de ce: din perspectiva, de exemplu, a contribuţiilor de asigurări sociale – îmi pare rău că sunt foarte puţini analişti economici care ar putea să facă un astfel de studiu, recomand să se facă acest studiu – o să observaţi că 32% din volumul contribuţiilor de asigurări sociale de stat, adică banii pentru pensii, sunt realizate de bugetari. Totuşi, 1.200.000 de oameni îşi realizează 32% din acel volum, la asigurări sociale de sănătate, 28%”, a afirmat ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea