Ministrul Educației (PNRR) : îţi trebuie un creier pe infrastructură, unul pe digitalizare, unul pe abandon, unul pe învăţământ profesional şi unul pe educaţie timpurie
Ministrul Educației (PNRR) : îţi trebuie un creier pe infrastructură, unul pe digitalizare, unul pe abandon, unul pe învăţământ profesional şi unul pe educaţie timpurie
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că la nivelul instituţiei pe care o conduce există „o problemă” în ceea ce priveşte identificarea acelor oameni care să gestioneze programele principale privind accesarea fondurilor pentru educaţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ministrul se arată de acord cu acordarea de sporuri substanţiale celor care lucrează cu aceste fonduri, iar când i s-a atras atenţia supra faptului că fiecare angajat este plătit să îşi facă meseria, Cîmpeanu a răspuns că „în lumea reală” pe care o cunoaşte „e altfel”.
„Trebuie să recunosc cu maximă onestitate, la Ministerul Educaţiei există o problemă cu identificarea persoanelor potrivite pentru a gestiona aceste programe. Îţi trebuie – iertaţi-mă, dacă îmi permiteţi termenul – îţi trebuie un creier pe infrastructură, un creier pe digitalizare, un creier pe abandon, un creier pe învăţământ profesional şi unul pe educaţie timpurie. Cinci lideri, îţi trebuie cinci lideri care să aducă în spatele lor cinci echipe. O parte dintre ei avem, dar o mare parte, la momentul la care vorbim, lipsesc. Vom încerca să convingem prin toate mijloacele să vină alături de noi oameni cu credinţă şi oameni cu competenţă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri seară.
Acesta a menţionat că una dintre problemele ministerului este aceea că are un sistem de salarizare „mai puţin atractiv”, fapt care este „o problemă” în atragerea oamenilor competenţi.
Întrebat dacă este de acord cu acordarea de sporuri foarte mari, până de sută la sută raportat la salariu, acelor angajaţi care lucrează cu fonduri europene, ministrul a răspuns: „Atâta vreme cât să fii lider de proiect implică o responsabilitate foarte mare, pentru a fi motivat, da”.
Acesta a precizat că „în lumea reală e altfel”, atunci când i s-a atras atenţia că oamenii merg la serviciu şi trebuie să îşi facă meseria pentru care sunt plătiţi.
„Trebuie să motivezi acea persoană cu competenţă, trebuie să faci diferenţierea între cei care pot, vor şi îşi aduc aportul faţă de cei care pot mai puţin, vor mai puţin şi ştiu mai puţin. Trebuie să fie o diferenţiere”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.
Conform ministrului, primele dotări din bani prin PNRR ar urma să ajungă în şcoli la sfârşitul acestui an, chiar dacă primele sume vor fi virate la începutul anului viitor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Bogdan Glăvan, despre economia României: „Suntem exploatați, prăduiți, sărăciți prin niște măsuri greșite”
Profesorul universitar Bogdan Glăvan, despre economia României: „Suntem exploatați, prăduiți, sărăciți prin niște măsuri greșite” Profesorul universitar Bogdan Glăvan afirmă, în cea mai recentă intervenție publică, faptul că România aplică politici economice sinucigașe și dă dovadă că nu are capacitatea de învăța o lecție din exemplul altor țări. Citește și: Profesorul universitar Bogdan Glăvan, despre […]