Ministrul Educaţiei: O nouă lege a educaţiei va fi elaborată până la sfârşitul acestui an
Proiectul de lege cu privire la schimbarea legii educaţiei va fi înaintat Parlamentului până la finele anului. Ultima schimbare adusă legii educaţiei a avut loc în mandatul lui Adrian Curaj, atunci când a fost introdusă obligativitatea clasei zero.
Un nou concurs pentru funcţiile de directori
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat că în luna august se va organiza un nou concurs pentru funcţiile de directori, în prezent fiind multe posturi vacante, ocupate temporar de dascăli care nu au participat sau nu au promovat concursul din octombrie.
„În urma concursului, au rămas un număr de posturi neocupate. Aceste posturi trebuia ocupate de cineva. Conform metodologie, trebuia inspectorul general împreună cu consiliul de administraţie de acolo şi la propunerea consiliului de profesori trebuia să numească un director sau un director adjunct. Lucrul ăsta nu se întâmplase. Era un blocaj” a declarat ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.
Primul ordin de ministru semnat de Pavel Năstase a fost pentru numirea a peste 660 de directori şi directori adjuncţi în unităţile de învăţământ acolo unde acest concurs nu a fost promovat sau acolo unde nu au existat înscrişi. Măsura este una temporară, până în vară.
„Am găsit această posibilitate de alegere pentru cei implicaţi în procesul de numire, astfel încât, cei care au fost în concursul de directori care picaseră concursul sau nu participaseră la concurs să poată să fie numiţi. Oameni cu axperienţă, rezolând în felul aceste o situaţie care bloca sistemul de învăţământ. Nimeni din anul şcolar 2016-2017 nu va mia ocupa o funcţie de director sau director adjunct fără concurs. Deja am demarat o acţiune pentru un nou concurs care va fi în luna august. Aceste numiri sunt temporare până la sfârşitul anului, ca şcoala să nu fie blocată” a mai adăugat Pavel Năstase.
În octombrie 2016, a avut loc primul concurs pentru directori din ultimii opt ani. Concursul a fost introdus în speranţa că nu vor mai exista directori şi directori- adjuncţi numiţi politic, în fruntea şcolilor. La momentul respectiv, 9.500 de directori ai instituţiilor din învăţământul preuniversitar s-au înscris la acest examen. Acest lucru a creat o întreagă nemulţumire în rândul candidaţilor, de la metodologia concursului, până la organizarea lui. În urma acestui examen, DNA a deschis o închetă deorece au existat mai multe plângeri conform cărora subiectele ar fi fost greşit formulate.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor