Ministrul Educației: Grădinițele se vor deschide când normele de aplicare vor fi publicate în Monitorul Oficial

Luni, 15 iunie 2020, grădinițele și creșele ar fi trebuit să se redeschidă, conform Hotărârii de Guvern publicate vineri în Monitorul Oficial. Cu toate astea, acest lucru nu a fost posibil, deoarece n-au fost gata normele de aplicare.

Deși unitățile de învățământ private puseseră totul la punct pentru data de 15 iunie, au fost nevoite să amâne momentul deschiderii și să anunțe părinții că încă nu pot primi înapoi copiii.

ELIT

Monica Anisie spune că astăzi vor fi gata normele, iar odată cu publicarea lor în Monitor, unitățile private își vor putea redeschide porțile.

„Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme.

Mihail David - 2020

Ministerul educației a realizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii trebuie să completeze cu elementele specifice.

Azi vor fi gata normele metodologice.

Când normele vor fi publicate în Monitorul Oficial, se vor deschide aceste unități particulare. Pentru cele de stat am anunțat că de azi se pot depune cererile unde copilul a frecventat”, a declarat Monica Anisie la Digi24.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a afirmat, la Digi24, că este esențial „ca personalul care supraveghează copiii să fie antrenat” pentru a limita răspândirea infecției cu coronavirus, după redeschiderea creșelor și a grădinițelor. „Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi diminuat, controlat”, a mai adăugat profesorul Rafila.

„Mâine nu se vor redeschide” creșele, grădinițele și after school-urile, a anunțat ieri, în conferință de presă, ministrul Educației.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...