Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației, apel la părinți să-și testeze copiii pe banii lor: „Îmi cer scuze eu în numele instituțiilor statului care nu au fost capabile să finalizeze licitația”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educației, apel la părinți să-și testeze copiii pe banii lor: „Îmi cer scuze eu în numele instituțiilor statului care nu au fost capabile să finalizeze licitația”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei care face un apel de responsabilitate către părinți de a-și testa copiii, înainte de a merge la școală.

Potrivit ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, săptămâna trecută rata de pozitivare a testelor a fost mult mai mare față de cea din luna decembrie.

Acest lucru s-a datorat faptului că „responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată” și nu a declanșării valului 5 al pandemiei, aşa cum anunță autoritățile sanitare.

„Dintr-un milion și jumătate de teste, pentru că atât au fost folosite, avem deja 73 de cazuri confirmate inclusiv prin teste PCR, deci aproape la fel de multe dintr-un milion și jumătate câte am avut din 13 milioane acum două săptămâni.

Asta înseamnă că responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată, nu atât cât trebuie, dar este mai bine, de aproape 10 ori mai bine din perspectiva numărului de teste care sunt confirmate de teste PCR”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

„Da, orice părinte are posibilitatea să facă acest test, sigur că face un lucru bun pentru sănătatea propriului copil și pentru sănătatea comunității școlare în care învață acel copil.

Cerându-mi scuze eu în numele instituțiilor statului care nu au fost capabile să finalizeze licitația, astfel încât să existe teste în școli.

Adresez această rugăminte părinților, cerându-mi scuze în numele celorlalte autorități ale statului care nu au reușit să organizeze licitații în așa fel încât să fie teste în școli”, a mai spus ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Sursa: antena3.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea