Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Educației anunță suspendarea olimpiadelor școlare județene și regionale, în contextul prevenirii infectării cu CORONAVIRUS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ministrul Educației anunță suspendarea olimpiadelor școlare județene și regionale, în contextul prevenirii infectării cu CORONAVIRUS

Ministrul Educației,  a decis ca toate olimpiadelor școlare județene și regionale, care urmau să se desfășoare în perioada următoare să se suspende. ”Oricum ar fi, adică indiferent de decizia privind închiderea școlilor, am decis suspendarea oricăror activități în cadrul olimpiadelor școlare, concursurilor sportive.

Ministerul Educației așteaptă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind închiderea școlilor”, a declarat pentru HotNews Monica Anisie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aceasta a mai spus că decizia privind închiderea școlilor trebuie votată de cei 19 membri din Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. ”La momentul acesta, dacă se decide închiderea școlilor mesajul nostru pentru elevi este ca ei să stea acasă. Mesajul este ca elevii să nu iasă în locurile aglomerate unde să nu fie protejați, precum mallu-urile”, a mai spus Monica Anisie.

Suspendarea olimpadelor școlare vine ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus. Ministrul educației a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor până la o dată care va fi comunicată ulterior.

În cadrul videoconferinței a fost discutată și Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Toți elevii/studenții/cadrele didactice care se întorc din din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Totodată, inspectoratele școlare au obligația să monitorizeze toate cazurile de elevi și cadre didactice care sunt izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării.

Monica Anisie a spus că practica în spitale este suspendată se suspendă și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

Surse de la Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă au declarat pentru Hotnews că Ministerul Educației a propus închiderea școlilor încă de duminică, dar acest lucru nu a fost votat de jumătate plus unu astfel încât să fie luată decizia închiderii tuturor școlilor din România. Aceleași surse au mai spus că pentru întâlnirea de la ora 16 Ministerul Educației va propune din nou suspendarea cursurilor în școlile și grădinițele din România.

În perioada următoare ar fi trebui să se desfășoare etapele naționale ale olimpiadelor de: Matematică – 14 martie, Geografie -14 martie 2020, Religie – 14 martie, Tehnoglogia Informației – 21 martie, Limba și literatura – 21 martie 2020

âsursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea