Ministrul Educaţiei anunţă că anul acesta nu vor fi corigenţi: Cum se încheie mediile

În cursul zilei de duminică, la Național TV, Monica Anisie, ministrul educației, a anunțat, că elevii cu medie sub 5 pe semestrul I pot să-și anuleze notele slabe prin simpla activitate din această perioadă.

Monica Anisie a declarat că: ”am prevăzut toate situațiile în așa fel încât să se încheie media pe semestrul al II-lea și media anuală”. ”Îi asigur pe copii că trebuie să fie liniștiți și să își continue învățarea”, a adăugat Anisie.

ELIT

Conform ministrului educației, există deja un plan de măsuri pentru încheierea ”în bune condiții!” a situației școlare.

Aceasta a detaliat: ”Dacă există și posibilitatea ca pe primul semestru copilul să aibă o medie sub 5 – în această situație nu supunem copilul unui risc. Ci, din contră, venim în sprijinul lui. Și atunci îi dăm posibilitatea să dea o lucrare, să facă un proiect, să fie apreciat pentru activitatea online”.

Întrebată dacă asta este o măsură astfel încât elevul respectiv să nu devină corigent, Anisie a răspuns: “Exact! Iar nota pe care o primește pe proiectul respectiv, pe tot ce am spus mai devreme, nota respectivă devine media anuală. Adică se elimină media de pe primul semestru“.

”Copilul respectiv are toate șansele să-și încheie situația. De aceea am spus de la început că trebuie să-i liniștim pe copii, că putem încheia cu bine acest an“, a conchis ministrul educației.
Citeşte întreaga ştire: Anul fără nici un corigent. Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul educației

sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...