Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ministrul Dan Șova vine la Alba Iulia pentru dezbaterea despre Roșia Montană. Posibile vizite la autostradă și Roșia Poieni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Dan Șova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine a confirmat faptul că, vineri, 11 octombrie, va fi prezent la Alba Iulia unde va participa la dezbaterea publică privind proiectul Roșia Montană, organizată la inițiativa senatorului Teodor Atanasiu.

La eveniment este așteptat și ministrul Mediului Rovana Plumb, care însă nu și-a cofirmat încă prezența. Unul dintre cei mai așteptați inivitați la dezbatere, ministrul Culturii Daniel Barbu, a anunțat deja că nu poate onora invitația colegului său liberal, parlamenetar din Alba.

Potrivit organizatorilor, scopul dezbaterii este de a aduce clarificări și informații pertinente suplimentare despre proeictul Roșia Montană.

Au fost de asemenea invitate la acest eveniment personalităţi ale vieţii culturale şi civile din Alba, jurnaliști, reprezentanţi ai ONG-urilor care sunt împotriva proiectului, inclusiv Alburnus Maior, dar şi reprezentanţi ai sindicatului minerilor din Roșia Montană.

La dezbaterea publică, care va avea loc vineri la Hotel Parc din Alba Iulia, și-au manifestat deja intenția de a participa peste 100 de localnici.

În cursul zilei de vineri, ministrul Dan Șova s-ar putea deplasa la șantierul autostrăzii Orăștie –Sebeș Sibiu și la exploatarea minieră de la Roșia Poieni (Cuprumin Abrud).

De numele lui Șova sunt legate mai multe investiții importante în județul Alba, cum ar fi viitoarea autostradă Sebeș-Turda, reabilitarea DN 14 B, de la ieșirea din Blaj înspre Sibiu – drum strategic pentru activitatea desfășurată de investitorul german BOSCH în acea zonă, sau investiția concernului Daimler Mercedes la Sebeș.

Sursa foto: newstimisoara.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea