Ministrul Culturii, la Alba Iulia, despre ”Cumințenia Pământului”: Comisioane estimate între 100.000 și 200.000 de lei pentru rambursarea banilor
Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a declarat, marți, că rambursarea banilor donatorilor care au participat la subscripția publică pentru achiziționarea ”Cumințeniei Pământului” înseamnă costuri de rambursare, reprezentând comisioane, între 100.000 și 200.000 de lei, însă cifra nu este finală.
Întrebat, marți, la Alba Iulia, ce se va întâmpla cu banii strânși în cadrul campaniei, ministrul Culturii a declarat că vor fi rambursați până în 31 decembrie 2017.
”În acest moment există discuții cu Ministerul de Finanțe pentru că rambursarea banilor implică costuri de comisioane bancare și costuri de rambursare a banilor de către operatorii de SMS-uri. Există o cifră, nu este final, e doar estimată între 100.000 și 200.000 de lei comisioane. Vom identifica sursa, dacă nu reușim să negociem cu băncile să nu perceapă aceste comisioane, iar banii vor fi rambursați conform Hotărârii de Guvern până la 31 decembrie 2017, urmând să vedem ce facem mai departe”, a spus Lucian Romaşcanu.
Întrebat dacă vor fi dați toți banii înapoi, chiar și cei prin SMS-uri, ministrul a răspuns: ”Absolut”.
Ministrul Culturii a participat, marți, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la prima ședință solemnă a Comisiei Parlamentului României pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, apoi a răspuns întrebărilor venite din partea presei.
În cadrul campaniei de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”, lansată oficial în luna mai 2016 de către Guvenul Cioloş şi Ministerul Culturii, ar fi urmat să fie strânsă suma de şase milioane de euro.
Preţul pentru achiziţia operei „Cuminţenia pământului”, negociat de către Ministerul Culturii din vremea Guvernului Cioloş şi actualii proprietari ai statuii, moştenitorii inginerului Gheorghe Romaşcu, era de 11 milioane de euro. Suma de cinci milioane de euro ar fi trebuit să fie alocată de Guvern, iar restul de şase milioane de euro din colectă publică.
În cele din urmă tranzacţia nu a mai avut loc, iar banii trebuie returnaţi anul acesta celor care au donat pentru opera de artă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Beniamin Todosiu: Nicolae Ciucă și o guvernare de dreapta ar însemna un DEZASTRU pentru Alba și pentru România
Publicitate electorală | Beniamin Todosiu: Nicolae Ciucă și o guvernare de dreapta ar însemna un DEZASTRU pentru Alba și pentru România Nicolae Ciucă și o guvernare de dreapta ar însemna, în următorii ani, un dezastru pentru Alba și pentru România. După prezentarea programului de guvernare al liberalilor, e tot mai clar că următorii ani ar […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan