Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Culturii, despre Monumentul de la Alba Iulia: Nu avem dovada că proiectul câștigător în 1993 e același cu cel avizat, neexistând niciun contract

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a dezmințit informația lansată de deputatul Florin Roman, potrivit căreia s-a pierdut contractul pentru concursul național de soluții câștigat de sculptorul Buculei.

Vorbind despre Monumentul de la Alba Iulia, el a precizat că este „falsă” informaţia potrivit căreia Ministerul Culturii ar fi pierdut „anumite contracte”.

„Nu se poate pierde ceva ce nu a existat. A existat doar o înţelegere comună în 1993, între Ministerul Culturii, Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriale şi autorităţile locale din Alba Iulia. În această bază, Inspectoratul pentru Cultură Alba a organizat un concurs şi câştigător a fost Mihai Buculei”, a spus Ivașcu.

Concursul de idei era dedicat celei de-a 75-a aniversări a Marii Uniri.

„Nu avem dovada certă că proiectul desemnat câştigător în 1993 e acelaşi cu cel avizat, neexistând niciun contract. Am discutat şi acum, exista o comisie pentru analiza documentaţiei pentru realizarea monumentului şi pentru negocierea clauzelor contractuale. Vom mai avea o discuţie cu Buculei şi sper să grăbim ritmul”, a mai pus Ivaşcu.

Deputatul Florin Roman scrisese pe Facebook în urmă cu câteva săptămâni: ”Bomba!!! De ce nu semnează ministerul Culturii contractul pentru execuția Monumentului Unității Naționale de la Alba Iulia, de 3 luni de la votarea bugetului national? ATENȚIE!!! Ministerul Culturii…a pierdut contractul pentru concursul national de soluții câștigat de sculptorul Buculei!!! E ca la Bechtel…a dispărut! Ca sa mascheze “dispariția” ministrul a dispus un control:)) Mâine voi reveni cu noi amănunte!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea