// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ministrul Culturii, despre Monumentul de la Alba Iulia: Nu avem dovada că proiectul câștigător în 1993 e același cu cel avizat, neexistând niciun contract

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a dezmințit informația lansată de deputatul Florin Roman, potrivit căreia s-a pierdut contractul pentru concursul național de soluții câștigat de sculptorul Buculei.

Vorbind despre Monumentul de la Alba Iulia, el a precizat că este „falsă” informaţia potrivit căreia Ministerul Culturii ar fi pierdut „anumite contracte”.

„Nu se poate pierde ceva ce nu a existat. A existat doar o înţelegere comună în 1993, între Ministerul Culturii, Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriale şi autorităţile locale din Alba Iulia. În această bază, Inspectoratul pentru Cultură Alba a organizat un concurs şi câştigător a fost Mihai Buculei”, a spus Ivașcu.

Concursul de idei era dedicat celei de-a 75-a aniversări a Marii Uniri.

„Nu avem dovada certă că proiectul desemnat câştigător în 1993 e acelaşi cu cel avizat, neexistând niciun contract. Am discutat şi acum, exista o comisie pentru analiza documentaţiei pentru realizarea monumentului şi pentru negocierea clauzelor contractuale. Vom mai avea o discuţie cu Buculei şi sper să grăbim ritmul”, a mai pus Ivaşcu.

Deputatul Florin Roman scrisese pe Facebook în urmă cu câteva săptămâni: ”Bomba!!! De ce nu semnează ministerul Culturii contractul pentru execuția Monumentului Unității Naționale de la Alba Iulia, de 3 luni de la votarea bugetului national? ATENȚIE!!! Ministerul Culturii…a pierdut contractul pentru concursul national de soluții câștigat de sculptorul Buculei!!! E ca la Bechtel…a dispărut! Ca sa mascheze “dispariția” ministrul a dispus un control:)) Mâine voi reveni cu noi amănunte!”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419