Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Opinii - Comentarii

Ministrul Culturii continuă campania de promovare a patrimoniului din Roşia Montană – ”Gold Corporation a vânturat un fel de fantasmă în care au crezut unii dintre locuitorii de acolo”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a afirmat că vrea ca galeriile romane subterane să devină un obiect de utilitate internaţională. El mai susţine că administraţia locală din comună este încă blocată mental în proiectul RMGC.

rosia montana„Încercăm să găsim soluţii, axele de finanţare, din proiectele europene, care să permită o schimbare de fond acolo, astfel încât lucrurile să nu se oprească la patrimonializare, ci să asigure o perspectivă de dezvoltare durabilă. Acest lucru va reuşi, pentru că am mobilizat tot Guvernul pentru chestia asta şi aşa cum s-a lansat un program împotriva sărăciei, tot aşa Roşia Montană va deveni un motor în sprijinul dezvoltării durabile a zonei”, a spus ministrul, într-o întâlnire informală cu presa, citat de Agerpres.

Alexandrescu a precizat că „a readus Roşia Montană pe agenda publică după o perioadă în care ea fusese uitată sau considerată caducă” şi a adăugat că îşi doreşte să transforme „cei 7 km de galerii subterane într-un obiect de utilitate internaţională”.

„Că vreau să vadă şi alţii, şi turiştii care vin în România ce-i pe acolo. Nu numai un miner care-şi pune un lămpaş şi intră înăuntru. Chiar lucrul ăsta nu mă interesează. Mă interesează să-i transform, într-adevăr, într-un obiect de utilitate internaţională. Asta e la Roşia Montană. Gold Corporation nu e la Roşia Montană. E o halucinaţie colectivă”, a susţinut ministrul.

În opinia acestuia, Gold Corporation ”a vânturat un fel de fantasmă în care au crezut unii dintre locuitorii din zonă”. „Acest lucru se poate explica psihologic. Gold Corporation a vânturat un fel de fantasmă în care au crezut unii dintre locuitorii de acolo. Dar nu toţi. Câinii cu covrigi în coadă. Dar nu exista niciun fel de covrig. Şi nu exista nici un câine. Lor le trebuie un anumit timp, probabil, să iasă din această halucinaţie colectivă, care nu a creat decât dezastre, pentru că i-a arestat, i-a capturat mental într-un proiect care nu există. E un lucru de care s-a vorbit de 15 ani, dar care nu s-a putut concretiza. Nu există”, a mai spus ministrul Culturii. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro; antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena, unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, sărbătoriți pe 21 mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena, unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, sărbătoriți pe 21 mai Unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, Sfinții Împărați Constantin și Elena, sunt sărbătoriți în calendarul ortodox, în fiecare an, pe data de 21 mai. Deși sunt mulți cei care le poartă numele și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea