// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ministrul Apărării: Stagiul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus în România

Mihai Fifor, Ministrul Apărării Naţionale susţine că s-a discutat la nivelul ministerului de mai multe ori despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu, însă nu s-a discutat şi la nivelul Guvernului. Fifor a atras atenţia că stagiul militar obligatoriu în România este doar suspendat, nu anulat.

“Vă reamintesc că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat. Este o discuţie care apare tot mai des, sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect. Deocamdată, nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând. De-asta căutăm alternative, de-asta avem şi legea rezervistului voluntar”, a declarat Mihai Fifor, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă pentru prezentarea raportului de bilanţ pentru primele şase luni de mandat, potrivit news.ro.

Stagiul militar obligatoriu a fost eliminat în România în 2007, însă în ultimii ani au existat discuţii în mai multe ţări membre UE şi NATO pentru reintroducerea armatei obligatorii, precum Franţa sau Germania. În Suedia, stagiul militar obligatoriu a fost reintrodus anul trecut.

Sursa: a1.ro

2 Răspunsuri la Ministrul Apărării: Stagiul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus în România

  1. Cioaca 08.08.2018 la 18:33

    Actualul clan mafiot, numit si Guvernul Romaniei, condus din umbra de “penalul” Dragnea, a ajuns la concluzia ca Romania mai are inca multi tineri, care sigur nu sunt votantii PSD, asa ca vad ca se gandeste, sa-i “goneasca” din Romania!

  2. Rika de Alba 08.08.2018 la 20:59

    eu de ma duc in armata ma fac teroris !

    Pe primar ma duc si politiceni si le trag un glont in cap !