Ministrul Apărării: Personalul MapN va avea o creștere de aproximativ 3% a salariilor, ca urmare a aplicării legii salarizării

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, 9 februarie, că pentru personalul MApN salariile vor creşte cu aproximativ 3% ca urmare a aplicării legii salarizării.

“La nivelul MApN, salariul se plăteşte în data de 15 a fiecărei luni. La acest moment, toate unităţile militare fac state de plată. La nivelul Direcţiei financiare a MApN s-au făcut simulări privind aplicarea noii legi a salarizării, pentru personalul MApN creşterea fiind de aproximativ 3%. (…) Nu aşteptăm scăderi, dar, dacă vor fi, cu siguranţă suntem pregătiţi să intervenim pentru verificări şi pentru a identifica de unde provin aceste scăderi. Vreau să precizez că potenţialele scăderi nu provin din aplicarea legii salarizării, ci din situaţii punctuale legate fie de neîntrunirea condiţiilor de acordare a unor sporuri de care a beneficiat o persoană până la un punct, fie de depăşirea plafonului stabilit de lege pentru personalul care este salarizat după regulile altor familii ocupaţionale, cum ar fi justiţia – în speţă magistraţii, sănătatea – medicii, învăţământul – profesorii”, a spus Fifor, citat de Agerpres, într-o declaraţie susţinută la MApN.

El a precizat că solda lunară a militarilor este alcătuită dintr-o parte fixă – solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă – şi parte variabilă – indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi alte drepturi salariale.

Ministrul a exemplificat că în cazul unui soldat veniturile nete au crescut cu 54% în ianuarie 2018 faţă de decembrie 2016, în cazul unui subofiţer – cu 45,7%, iar în ceea ce priveşte locotenent-coloneii – cu 45,4%.

Fifor a precizat că la veniturile lunare se adaugă şi norma de hrană al cărei cuantum este de 1.000 de lei lunar.

“Nu s-au făcut simulări amănunţite la veniturile personalului civil, contractual şi ale funcţionarilor publici, dar, din discuţiile cu principalii ordonatori de credite, a rezultat că şi la acest nivel discutăm de creşteri salariale”, a mai spus ministrul Apărării.

El a subliniat că în bugetul MApN pe acest an a fost inclusă şi suma pentru acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1.450 de lei de persoană pentru personalul încadrat în minister.

sursa: agerpres

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...