Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Agriculturii: Uniunea Europeană va da, în premieră, bani pentru promovarea consumului de carne de oaie și capră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că Uniunea Europeană va aloca pentru prima dată, în 2018, fonduri pentru promovarea consumului de carne de oaie și capră. Ministrul a lansat campania națională „Alege oaia”.

„Avem multe de făcut pentru acest animal care astăzi se valorifică greu, ieftin și, din nefericire, rar. (…) Iar dacă noi, românii, am început acest program, nici UE nu a rămas mai prejos. Și cu câtva timp în urmă ne-a anunțat că, în susținerea bugetară pe anul viitor, Uniunea Europeană alocă pentru prima dată o specificare concretă, directă, deci acordă pentru prima dată bani pentru promovarea consumului de carne de oaie și de capră, plecând de la considerentul (…) care se referă la capacitatea excepțională a acestui animal de a valorifica terenurile cu handicap natural. 80 la sută din aceste suprafețe sunt valorificate de specia ovină”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a anunțat în urmă cu câteva zile, la Ploiești, că UE va aloca șase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie și capră.

La Sibiu, unul dintre hipermarketuri prezintă promoțional carnea de oaie la un preț redus cu 20 de procente, a mai spus ministrul Agriculturii.

Ministrul Daea a stat de vorbă sâmbătă cu oierii din județul Sibiu, promovând și aici consumul de oaie și valorificarea laptelui și a lânii. Ministrul a primit de la producătorii de brânză documentele ca produsul „Telemea de Sibiu” să aibă Indicație Geografică Protejată. Daea a mers în piață, de unde și-a cumpărat șosete de lână, a degustat telemeaua de Sibiu, după care s-a oprit în fața mall-ului, unde au fost aduse oi și carne de oaie la ceaun. Ministrul Agriculturii a vizitat și un darac de lână din comuna Sadu.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Lipsa somnului ne face să înjurăm mai mult – studiu

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lipsa somnului ne face să înjurăm mai mult – studiu Un nou studiu publicat în revista Current Psychology a descoperit o legătură între calitatea slabă a somnului și folosirea mai frecventă a înjurăturilor, dar și a autoironiei. Cercetătorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea