Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Agriculturii: Uniunea Europeană va da, în premieră, bani pentru promovarea consumului de carne de oaie și capră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că Uniunea Europeană va aloca pentru prima dată, în 2018, fonduri pentru promovarea consumului de carne de oaie și capră. Ministrul a lansat campania națională „Alege oaia”.

„Avem multe de făcut pentru acest animal care astăzi se valorifică greu, ieftin și, din nefericire, rar. (…) Iar dacă noi, românii, am început acest program, nici UE nu a rămas mai prejos. Și cu câtva timp în urmă ne-a anunțat că, în susținerea bugetară pe anul viitor, Uniunea Europeană alocă pentru prima dată o specificare concretă, directă, deci acordă pentru prima dată bani pentru promovarea consumului de carne de oaie și de capră, plecând de la considerentul (…) care se referă la capacitatea excepțională a acestui animal de a valorifica terenurile cu handicap natural. 80 la sută din aceste suprafețe sunt valorificate de specia ovină”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a anunțat în urmă cu câteva zile, la Ploiești, că UE va aloca șase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie și capră.

La Sibiu, unul dintre hipermarketuri prezintă promoțional carnea de oaie la un preț redus cu 20 de procente, a mai spus ministrul Agriculturii.

Ministrul Daea a stat de vorbă sâmbătă cu oierii din județul Sibiu, promovând și aici consumul de oaie și valorificarea laptelui și a lânii. Ministrul a primit de la producătorii de brânză documentele ca produsul „Telemea de Sibiu” să aibă Indicație Geografică Protejată. Daea a mers în piață, de unde și-a cumpărat șosete de lână, a degustat telemeaua de Sibiu, după care s-a oprit în fața mall-ului, unde au fost aduse oi și carne de oaie la ceaun. Ministrul Agriculturii a vizitat și un darac de lână din comuna Sadu.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea