Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Agriculturii optimist cu privire la viitorul angajaților Albalact

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, este optimist cu privire la vânzarea companiei Albalact către Lactalis. Întrebat luni de jurnaliști despre cum apreciază impactul preluării de către grupul francez a celui mai mare producător de lactate din țară, Irimescu a spus că nu ar trebui să fie o problemă pentru piață și pentru angajații companiei din Alba.

Albalact„Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat cu achizițiile Lactalis anterior, pentru că nu este prima firmă românească cumpărată de francezi, sper ca impactul să fie pozitiv, să însemne prezența Albalact prin Lactalis, nu doar în România, ci și în Europa. În mod normal (n.r. preluarea) ar trebui să însemne retehnologizare și o piață mai bună și sper să se concretizeze în acest sens. (…) Având în vedere că Albalact a fost o firmă cu un lapte și cu produse de foarte bună calitate, nu cred că ar trebui să fie o problemă pentru piață, pentru angajații companiei respective, chiar dacă știm cu toții că există întotdeauna acel sentiment că nu mai este firma locală. Lactalis este prezentă în România și componenta Lactalis România este firmă românească, chiar dacă e vorba de o multinațională”, a declarat ministrul Agriculturii.

 

CITEȘTE ȘI: Grupul Lactalis va cumpăra Albalact. Familia Ciurtin ar putea încasa peste 120 de milioane de lei

 

Albalact este cel mai mare procesator român de lactate din România, cu o cifră de afaceri de 474.909.116 lei în 2014, în creștere cu 12% față de anul precedent. Compania a fost înfiinţată în anul 1971 în Alba Iulia, iar în 1990 a fost transformată în societate comercială pe acţiuni aflată în proprietatea statului. În 1999, compania a fost privatizată, iar familia Ciurtin (Petru Ciurtin si Raul Ciurtin) a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni. Albalact deține două fabrici de lactate, respectiv Albalact la Oiejdea și Rarăul la Câmpulung Moldovenesc și o firmă de transport, având în total circa 900 de angajați. Brandurile companiei sunt Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul și Poiana Florilor.

Lactalis deține în România lactatele Dorna și branduri internaționale, precum President, Parmalat, Galbani, având 200 de fabrici în 43 de țări și 75.000 de angajați. În 2015, Lactalis a înregistrat o cifră de afaceri de 17 miliarde euro.

Structura actionariat ALBALACT:
Sursa informatiei: DEPOZITARUL CENTRAL Din data: 31.12.2014

 

Actionar Actiuni Procent
alti actionari/others 209.038.889 32,0264 %
CRISWARE HOLDINGS LIMITED loc. NICOSIA CYP 175.293.000 26,8562 %
RC2 (CYPRUS) LIMITED loc. CYPRUS CYP 166.100.478 25,4479 %
CRONIAR HOLDINGS LIMITED loc. NICOSIA CYP 102.276.500 15,6695 %
TOTAL 652.708.867 100%

 

(BP)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea