Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Sănătății va achiziționa vaccin antigripal în valoare de 7 milioane de lei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Întrucât producția de vaccin antigripal de la Cantacuzino nu se poate relua, deoarece institutul nu are autorizație și este implicat într-un proces penal, Ministerul Sănătății va achiziționa vaccin antigripal de 7 milioane de lei, a spus Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a spus că a solicitat Comitetului Naţional de Vaccinologie să facă o analiză asupra situaţiei vaccinărilor.

„Trebuie să vedem ce poate fi menţinut şi ce poate fi schimbat. Mă refer atât la vaccinurile împotriva hepatitei B, BCG (împotriva tuberculozei, n.r.) şi vaccinul antigripal. Vom face eforturi pentru a achiziţiona vaccinurile de la producătorii existenţi. Anul acesta ne-am confruntat cu probleme în identificarea unor producători care produc vaccinurile BCG şi hepatitic B, dar am reuşit să găsim şi să asigurăm cantităţile necesare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit ministrului, au fost încheiate toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a vaccinurilor BCG şi hepatitic B, proceduri demarate încă de la începutul acestui an.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea