Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Sănătății suplimentează bugetul pentru tratarea bolnavilor de Covid-19: 45 de milioane de lei în plus pentru achiziții

Ziarul Unirea

Publicat

în

În vederea achiziționării de medicamente necesare pentru tratamentele bolnavilor de Covid-19 și de echipament de protecție pentru cadrele medicale, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerul Sănătății cu peste 45 de milioane de lei. O parte din sumă va fi destinată acordării unui ajutor umanitar gratuit pentru Republica Moldova, transmite Agerpres.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Sănătății, suma de 45.405.000 lei este asigurată din Fondul de rezervă bugetară, pus la dispoziția Guvernului pe anul 2020.

„Din aceste fonduri vor fi achiziţionate, de către Ministerul Sănătăţii, medicamente şi materiale sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19 pentru pacienţii internaţi în unităţile sanitare din România. Va fi achiziţionat şi medicamentul Remdesivir necesar pentru tratamentul pacienţilor critici care necesită oxigen suplimentar, singurul medicament autorizat la acest moment la nivel european pentru tratamentul specific al infecţiei cu SARS-CoV-2, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătăţii şi producător, ca urmare a achiziţiei centralizate realizate de Comisia Europeană, pentru statele membre UE şi producător”, se arată în comunicat.

De asemenea, banii vor fi utilizaţi şi pentru achiziţia de măşti de protecţie de tip FFp2 pentru personalul medico-sanitar.

O parte din suma primită de Ministerul Sănătății va merge către Republica Moldova, drept ajutor umanitar gratuit, ca urmare a nevoilor identificate la nivelul sistemului sanitar din acest stat.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea