Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Sănătăţii: ”Se reia vaccinarea împotriva Hepatitei B. Primele 50.000 de doze au fost recepționate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Sănătăţii a recepționat primele 50.000 de doze de vaccin antihepatitic B, din cele 200.000 pe care trebuie să le achiziţioneze în 2014. Acestea vor fi utilizate pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, dar şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, informează instituţia, citată de MEDIAFAX.

Ministerul Sănătăţii (MS) informează că direcţiile de sănătate publică au fost înştiinţate să se prezinte în regim de urgenţă la sediul companiei Unifarm pentru ridicarea dozelor de vaccin.

Recuperarea copiilor nevaccinaţi se va realiza sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie şi maternităţi. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului„, se arată în comunicat.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.

Ministerul Sănătăţii a demarat  procedurile de achiziţie centralizată a vaccinului încă de la începutul acestui an.

Dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a produsului. În prezent există un număr mic de producători care mai produc aceste vaccinuri şi care nu au disponibile în acest moment cantităţile necesare la nivel global„, precizează MS.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea