Ministerul Sănătăţii a acreditat Spitalului Judeţean Alba Iulia pentru activitatea de prelevare de organe, ţesuturi şi celule
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a primit acreditare pentru activitatea de prelevare de organe, ţesuturi şi celule pentru următorii cinci ani. Anterior emiterii acestui Ordin al Ministerului Sănătăţii o comisie a Agenţiei Naţionale de Transplant a evaluat activitatea de prelevare de organe din cadrul spitalului din Alba Iulia.
De mai mulți ani Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este înscris în Programul Național de Transplant deoarece dispune de dotarea, capacitatea şi condiţiile necesare pentru efectuarea operaţiunii de prelevare de organe. Activitatea bună a echipei de la Alba Iulia a fost confirmată și prin recenta acreditare a acestei activități de către o comisie formată din directorul Agenției Naționale pentru Transplant, un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Alba și un reprezentant al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, conform reprezentanţilor instituţiei spitaliceşti.
„Evaluarea a vizat mai multe aspecte precum respectarea criteriilor recomandate de Ministerul Sănătăţii pentru activitatea de diagnostic al morţii cerebrale, susţinerea în viaţă a potenţialilor donări de organe aflaţi în moarte cerebrală şi prelevarea de organe”, a explicat medicul Sidonia Nicola, key donation person, în echipa din cadrul spitalului albaiulian.
În anul 2012 în spitalul albaiulian au fost diagnosticaţi şase pacienţi în moarte cerebrală, iar de la doi dintre aceştia au fost prelevate organe. De organele prelevate de la donatorii din Alba pot beneficia pacienţii din toată ţara. În România operaţiile de transplant se realizate la Cluj şi Bucureşti.
Sursa: Spitalalba.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 8 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 20 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri