Ministerul Finanțelor: Opțiunea pentru direcționarea a 2% din impozitul pe venit pentru o anumită entitate ar putea fi valabilă trei ani

Ministerul Finanțelor Publice analizează posibilitatea ca opțiunea pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit pentru o anumită entitate să rămână valabilă maximum trei ani, dacă nu se optează în alt mod între timp, potrivit unui document al instituției.

”Se analizează posibilitatea ca opțiunea exercitată pentru direcționarea cotei de 2% din impozitul pe venit pentru o anumită entitate să rămână valabilă în fiecare an până la exercitarea unei noi opțiuni sau până la anularea opțiunii existente, dar nu mai mult de trei ani consecutivi”, se arată în document.

Totodată, MFP a mai venit cu o propunere pe același subiect.

”Pentru distribuirea cotei de până la 2% din impozitul anual datorat pe veniturile din salarii, se analizează varianta reținerii și distribuirii lunare a acesteia de către angajatori. Salariatul va putea opta pentru reținerea de către angajator la sursă sau pentru depunerea Declarației 230”, menționează sursa citată.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...