Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Educației: Absolvenţii care au finalizat studiile universitare de licenţă şi master nu mai sunt studenţi. Acordarea burselor acestora reprezintă o încălcare a prevederilor legale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează, joi, într-un răspuns la o solicitare Agerpres, că acordarea burselor pentru absolvenţii care au finalizat studiile universitare de licenţă şi master pe perioada vacanţelor de vară reprezintă o încălcare a prevederilor legale, deoarece aceştia nu mai au statutul de student, foarte mulţi dintre absolvenţi fiind deja integraţi pe piaţa forţei de muncă. Răspunsul ministerului vine după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora studenţii din anii terminali nu primesc bursele în perioada de vară.

Ministerul Educaţiei Naţionale subliniază că, în conformitate cu prevederile art. 142 alin. (7) din Legea educaţiei naţionale 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, „persoana admisă la un program de studii universitare de licenţă, master sau doctorat are calitatea de student, respectiv student-doctorand, pe întreaga perioadă a prezenţei sale în cadrul programului respectiv, de la înmatriculare şi până la susţinerea examenului de finalizare a studiilor sau exmatriculare, mai puţin pe perioadele de întrerupere a studiilor”.

De asemenea, MEN subliniază că pot beneficia de bursă, indiferent de tipul acesteia, numai persoanele care au calitatea de student, cu respectarea prevederilor prezentului ordin şi a prevederilor regulamentului propriu al instituţiei de învăţământ superior, conform art. 3 din OMEN nr. 3392/2017, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede că „bursele, indiferent de categorie, se acordă pe toată durata anului universitar (12 luni), (pentru persoanele care au calitatea de student), iar studenţilor înmatriculaţi în ultimul an de studiu al ciclurilor de studii de licenţă sau de master care beneficiază de orice tip de bursă în ultimul semestru de studii al respectivului ciclu li se va/ vor acorda acelaşi tip de bursă/ burse până la susţinerea examenului de finalizare a studiilor”.

Programele de finalizare a studiilor de licenţă şi master sunt stabilite prin regulamentele interne ale instituţiilor de învăţământ superior şi cuprinse în actele adiţionale la contractele de studii ale studenţilor, astfel încât data de susţinere a examenului de finalizare a studiilor este cunoscută pentru fiecare program de studiu, se mai arată în răspunsul MEN.

Sursa: antena3.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea