Rămâi conectat

Curier Județean

Ministerul Economiei: ”Posibile infracțiuni, la Fabrica de Arme Cugir. S-au trimis documente Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ca răspuns la solicitarea deputatului PNL de Alba, Florin Roman, pentru a primi detalii referitoare la rezultatele și concluziile controlului efectuat la Fabrica de Arme Cugir, Ministerul Economiei confirmă faptul că s-au găsit nereguli și precizează că a transmis un ”extras din raportul de inspecție și documente relevante către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, în calitate de organ competent material și teritorial să efectueze urmărirea penală sub aspectul săvârșirii unor posibile infracțiuni prevăzute de lege”.

Iată, integral, răspunsul semnat de ministrul Dănuț Andrușcă:

”Referitor la întrebarea dumneavoastră, înregistrată la Camera Deputaților cu nr. 5102A/2018, având ca obiect ”rezultatele și concluziile controlului efectuat la Fabrica de Arme Cugir”, în completarea răspunsului pe care vi l-am transmis anterior cu nr. 4403/DA/28.09.2018, vă informez următoarele:

1. În urma sesizării formulate de dumneavoastră, pe anumite aspecte punctuale din activitatea Fabricii de Arme Cugir SA, ministrul Economiei a dispus, prin Ordin de serviciu, misiunea de inspecție, în data de 12.07.2018.

2. Urmare misiunii de inspecție desfășurată la Fabrica de Arme Cugir SA, a fost întocmit, de către echipa de inspecție desemnată, Raportul de inspecție nr. 90.882, aprobat în data de 3.10 2018.

3. Prin raportul de inspecție menționat, au fost aprobate măsuri administrative de procedurare unitară, la nivelul societății, pentru dezvoltarea de investiții în linie cu cerințele HG nr. 907/2016 actualizată.

4. O altă măsură administrativă aprobată prin raport a fost comunicată Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, cu privire la selectarea conducerii în baza prevederilor legale în materie, în vigoare.

5. Totodată, prin adresa nr. 90.930 din data de 17.10.2018, Direcţia Corp Control Ministru a transmis, urmare măsurii aprobată de Ministrul Economiei, extras din raportul de inspecţie si documentele relevante către Parchetul de pe Lângă Tribunalul A/ba, in calitate de organ competent material si teritorial să efectueze urmărirea penală sub aspectul săvârşirii unor posibile infracţiuni prevăzute de lege.

Sperând că informaţiile furnizate aduc lămuririle necesare referitoare la problema ridicată vă asigur de disponibilitatea Ministerului Economiei de a vă comunica în termen orice alt răspuns ce va fi solicitat.

Cu deosebită consideraţie,
(ministru) Dănuț Andrușcă”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea