Ministerul Economiei: ”Posibile infracțiuni, la Fabrica de Arme Cugir. S-au trimis documente Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ca răspuns la solicitarea deputatului PNL de Alba, Florin Roman, pentru a primi detalii referitoare la rezultatele și concluziile controlului efectuat la Fabrica de Arme Cugir, Ministerul Economiei confirmă faptul că s-au găsit nereguli și precizează că a transmis un ”extras din raportul de inspecție și documente relevante către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, în calitate de organ competent material și teritorial să efectueze urmărirea penală sub aspectul săvârșirii unor posibile infracțiuni prevăzute de lege”.

Iată, integral, răspunsul semnat de ministrul Dănuț Andrușcă:

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Referitor la întrebarea dumneavoastră, înregistrată la Camera Deputaților cu nr. 5102A/2018, având ca obiect ”rezultatele și concluziile controlului efectuat la Fabrica de Arme Cugir”, în completarea răspunsului pe care vi l-am transmis anterior cu nr. 4403/DA/28.09.2018, vă informez următoarele:

PMP - Alegeri parlamentare 2020

1. În urma sesizării formulate de dumneavoastră, pe anumite aspecte punctuale din activitatea Fabricii de Arme Cugir SA, ministrul Economiei a dispus, prin Ordin de serviciu, misiunea de inspecție, în data de 12.07.2018.

2. Urmare misiunii de inspecție desfășurată la Fabrica de Arme Cugir SA, a fost întocmit, de către echipa de inspecție desemnată, Raportul de inspecție nr. 90.882, aprobat în data de 3.10 2018.

3. Prin raportul de inspecție menționat, au fost aprobate măsuri administrative de procedurare unitară, la nivelul societății, pentru dezvoltarea de investiții în linie cu cerințele HG nr. 907/2016 actualizată.

4. O altă măsură administrativă aprobată prin raport a fost comunicată Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, cu privire la selectarea conducerii în baza prevederilor legale în materie, în vigoare.

5. Totodată, prin adresa nr. 90.930 din data de 17.10.2018, Direcţia Corp Control Ministru a transmis, urmare măsurii aprobată de Ministrul Economiei, extras din raportul de inspecţie si documentele relevante către Parchetul de pe Lângă Tribunalul A/ba, in calitate de organ competent material si teritorial să efectueze urmărirea penală sub aspectul săvârşirii unor posibile infracţiuni prevăzute de lege.

Sperând că informaţiile furnizate aduc lămuririle necesare referitoare la problema ridicată vă asigur de disponibilitatea Ministerului Economiei de a vă comunica în termen orice alt răspuns ce va fi solicitat.

Cu deosebită consideraţie,
(ministru) Dănuț Andrușcă”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ANTONE FLORIN 26 noiembrie 2018 at 18:30

Dănuţ Andruşcă nu mai este ministrul MINISTERULUI ECONOMIEI de câteva zile…. În prezent este ministru domnul NICULAE BĂDĂLĂU…. De ce furnizaţi ştiri deja apuse stimaţi jurnalişti?….. Vă rog, treziţi-vă la realitate…. Chiar atât de greu e să vă faceţi datoria corect?….

Comentariile sunt oprite