Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Dezvoltării și Ministerul Transporturilor au încheiat un contract pentru obținerea finanţării necesare în proiectul ”Autostrada Sebeş-Turda”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructuriii Rutiere (CNAIR) au încheiat un contrat în vederea obţinerii finanţării neramburabile pentru faza a doua a proiectului Autostrada Sebeş-Turda, estimat la peste 1,9 miliarde de lei, cu TVA. Şoseaua va avea o lungime de 70 de kilometri, cea mai mare parte în judeţul Alba, restul în judeţul Cluj.

Potrivit CNAIR,  s-a încheiat contractul de finanţare nr. 144, pentru proiectul ”Autostrada Sebeş-Turda”-faza II, în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient.

Autostrada Sebeş-Turda are o lungime de 62,1 kilometri pe teritoriul judeţului Alba, de la intersecţia cu Coridorul IV- Pan-European, în dreptul localităţii Sebeş,  până în dreptul localităţiii Rădeşti, după care intră pe teritoriul judeţului Cluj, pe o lungime de 7,9 kilometri, din dreptul localităţii Moldoveneşti până în municipiul Turda.

Obiectivul Contractului de Finanţare îl reprezintă acordarea finanţării nerambursabile de către AM POIM, pentru implementarea Proiectului intitulat ”Autostrada Sebeş-Turda”.

Valoarea totală a  proiectului este de 1.949.896.940,24 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională -1.215.224.556,60 lei, 25% contribuţia naţională (bugetul de stat)-405.074.852,20 lei, iar restul de 329.597.531,44 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Perioada de implementare a proiectului este de 108 luni, respectiv 01.01.2014-31.12.2022, la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Sursa News.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea