Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Agriculturii: Toți fermierii înregistrați la APIA vor beneficia de facilități privind achiziția de terenuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, ca au fost aprobate, printr-o Ordonanță de Urgență, mai multe modificări legislative, astfel încât toți fermierii care sunt înregistrați în sistem la APIA și beneficiază de subvenții să poată avea acces la facilitățile pe care Ministerul Agriculturii le-a creat pentru achiziția de terenuri agricole, potrivit AGERPRES.

Prin OUG aprobată de Guvern s-a urmărit îmbunătățirea altor acte normative. În primul rând OUG 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea și susținerea fermelor de familie și facilitarea accesului la finanțare a fermierilor. Prin modificarea OUG 43 ne propunem să mărim baza celor care au acces la facilitățile pe care Ministerul Agriculturii le-a creat pentru fermieri în vederea achiziționării de terenuri agricole. Prin Ordonanța din 2013 fermierii care aveau calitatea de arendași puteau să acceseze această facilitate în sensul că puteau să achiziționeze teren până la întregirea unei suprafețe de 1.000 de hectare cu un avans de doar 10%, urmând ca jumătate din diferență să poată fi acoperită printr-un credit, jumătatea aceasta fiind garantată de către Fondurile de garantare, iar cealaltă jumătate prin terenul respectiv care era achiziționat„, a afirmat ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

Ministrul a spus că prin extinderea bazei se dă posibilitatea tuturor fermierilor, tuturor celor care sunt înregistrați în sistem la APIA și beneficiază de subvenții să poată să acceseze imediat această facilitate.

„(…) A fost unul din obiectivele pe care Guvernul actual și l-a propus, acela de comasare a terenurilor agricole prin crearea de facilități astfel încât aceste lucruri să se întâmple într-un timp cât mai scurt„, a declarat ministrul Agriculturii.

SURSA: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea