Ministerul Agriculturii: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 de centre de colectare
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a identificat, prin Direcţiile pentru Agricultură Judeţene, pornind de la efectivele de ovine şi producţia de lână obţinută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână şi piei de animale, în prezent existând 20 centre de colectare, potrivit unui comunicat al ministerului.
Cele 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine au o capacitate totală de circa 30.000 tone. Acestea sunt localizate pe întreg teritoriul ţării, astfel încât se colectează lâna de la toţi crescătorii de ovine, iar Direcţiile pentru Agricultură Judeţene au pus la dispoziţia asociaţiilor crescătorilor de ovine datele de contact ale acestora.
Centrele sunt localizate în judeţele Bacău, Bistriţa Năsăud, Brăila, Constanţa, Galaţi, Maramureş, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Vaslui.
Potrivit comunicatului, măsura de identificare a centrelor de colectare a fost luată în urma apariţiei Hotărârii de Guvern nr. 500/2017 privind acordarea ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, pentru a veni în sprijinul fermierilor crescători de ovine.
Ministerul Agriculturii reaminteşte că în Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii şi-au manifestat intenţia de a participa peste 32.000 de beneficiari, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone, aşadar prin centrele existente se poate prelua în totalitate această cantitate.
Pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, cei înscrişi în Program trebuie să depună la Direcţiile pentru Agricultură documentele justificative de plată, până la data 1 iulie 2018. Documentele justificative de plată sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată.
sursa: agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]