Minifotbalul, recunoscut ca disciplină sportivă în România

Minifotbalul a fost recunoscut ca disciplină sportivă în România, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

minifotbalMinifotbalul, sportul care a adus în România nu mai puțin de șase titluri europene, și-a îndeplinit unul dintre principalele obiective, acela de a fi recunoscut de Ministerul Tineretului și Sportului ca disciplină independentă, se arată în comunicat.

ELIT

Acest sport există în țara noastră de foarte mult timp, însă a început să se practice sub formă organizată din 2008 când s-a desfășurat prima ediție a Campionatului Național. Un an mai târziu, Răzvan Burleanu, Gavrilă Vasilescu, Ioan Onicaș și Paul Costaș au pus bazele Asociației Române de Minifotbal. Forul înființat de actualul președinte al FRF (Burleanu, n. red.) a fost prima organizație sub tutela căreia s-au desfășurat competițiile naționale de minifotbal timp de trei ani. În 2011 s-a înființat Federația de Minifotbal din România, care este membru fondator al European Minifootball Federation (2012).

În palmaresul minifotbalului românesc se află șase titluri continentale, din tot atâtea posibile, cucerite în 2010 (Slovacia), 2011 (România), 2012 (Republica Moldova), 2013 (Grecia), 2014 (Muntenegru) și 2015 (Croația). Următoarea ediție a EMF Euro este programată să aibă loc în vara acestui an, în Ungaria, scrie Agerpres. (V.N.) 

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

gagu 3 februarie 2016 at 23:55

un rahat balcanic din care statul cheltuieste banii cetatenilor .nu are nimic in comun cu futsal in care suntem praffff…o prostie in care se face risipa de bani publici .forul international nu recunoaste acest sport inventat de romani

curiosu 3 februarie 2016 at 23:56

O PROSTIE

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...