Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Miile de pești morți de pe râul Arieş au alertat autoritățile din Cluj și Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri dimineață, autoritățile din județul Cluj au fost alertate în legătură cu tone de pești morți descoperite pe râul Arieş, pe teritoriul fondului cinegetic 37 Turda, zona Moldoveneşti.

Potrivit Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Potaissa Turda, peşti morţi din apă au venit de undeva de la limită cu judeţul Alba. Aceștia s-au plâns că după toate eforturile asociației de repopulare se întâmplă din nou o poluare accidentală, cel mai probabil cu ape de mină și că se vor constitui parte civilă într-un proces pentru recuperarea prejudiciului iar cei vinovați vor fi obligați să facă repopularea.

După ce la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, a Apeleor Române, a Agenţiei pentru Protecţia Mediului și ale autorităţilor locale şi judeţene, au venit și primele concluzii.

„Am avut temerea că ar fi apa contaminată cu cianuri; am recoltat atât probe biologice din apă, cât și din pește, însă rezultatele arată că nu sunt cianuri, iar concentrațiile apei sunt în limită normală. Peștii au murit, însă, din cauza aluviunilor, a precipitațiilor abundente căzute în ultimele zile”, a declarat pentru citynews.ro Nicolae Pivariul, directorul Direcției Sanitar Veterinare Cluj.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea