Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mii de turiști sunt așteptați să petreacă Crăciunul și Anul Nou pe pârtiile de schi din stațiunile montane Arieșeni și Șureanu – Gradul de ocupare este de ja de 80%

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Și în acest an, zonele de munte ale județului Alba sunt foarte solicitate de către turiști, în ciuda prețurilor destul de mari la cazare. Arieșeni – Albac și Poarta Raiului – Munții Șureanu sunt principalele atracții ale sezonului datorită pârtiilor de schi și peisajelor desprinse parcă din poveste.

În ambele zone pârtiile sunt practicabile, stratul de zăpadă fiind de circa 30 cm la Arieșeni și peste 40 de cm la Șureanu. Proprietarii de pensiuni promit sărbători de iarnă de poveste, într-un cadru natural. Unii plusează și oferă bonus divertisment sub forma unor obiceiuri locale, precum tăierea porcului în Ajun, colindători, focuri de tabără.

Majoritatea rezervărilor s-au făcut încă din vară, mii de turiștii fiind așteptați în această minivacanță în județul Alba. Sunt preferate sejururile de minimum 3 zile. Prețurile variază între 150 de lei pe noapte la pensiunile de 2, 3 stele și 350 de lei pe noapte per cameră la un hotel de 4 stele, astfel că pentru un sejur de 3 zile se vor plăti între 450 de lei și 1050 de lei, majoritatea ofertelor incluzând cel puțin o masă pe zi.

Chiar și așa, doar pe ici pe colo mai există câte un loc disponibil. Drumul până la Șureanu rămâne o problemă destul de mare, mai ales în perioadele aglomerate, cum sunt cele de sărbători.

Din cauză că este îngust și neasfaltat, DJ 704, ce duce spre zona turistică Munții Șureanu, începând de la barajul Oașa, Luncile Prigoanei și până la Poarta Raiului, deseori reprezintă un ”calvar” pentru cei care ajung în zonă, mai ales pe timpul iernii. Din echipamentul mașinilor care își propun să urce la Șureanu nu pot lipsi sub nicio formă lanțurile de zăpadă.

Ruta completă este: Sebeş – barajul Oaşa pe DN 67 C, apoi la dreapta, pe lângă baraj pe DJ 704, ruta Oaşa – Mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu. Distanţă: 82 km ce poate fi parcursă în 2 ore și 30 de minute.

În schimb, până la Arieșeni drumul este bun și nu pune probleme. De la Alba Iulia la Arieșeni se poate ajunge în circa 2 ore și 30 de minute, pe ruta Alba Iulia – Cîmpeni pe DN 74 A, apoi pe DN 75 ruta Vadu Moţilor – Albac – Scărişoara – Gîrda de Sus – Arieşeni (125 de km).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea